Bey Nasıl Yazılır? Bey Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Bey Nasıl Yazılır Bey Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 11:52

Yazım kurallarına dikkat etmeden oluşturulan cümleler istenilen kaliteye ulaşamaz. Ayrıca birçok yönden anlam bozulmasına da uğrayabilir. Bu yüzden yazım kurallarına son derece titizlikle yaklaşmak gerekir. Özellikle kelimelerin nasıl yazıldığı konusuna büyük önem vermek gereklidir. Sık sık kullanılan kelimelerden biri olan bey kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bey kelimesinin doğru yazılışının nasıl olduğunu sizin için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Bey kelimesi genellikle bir isimden sonra kullanılmaktadır. Bu kelime sık duyulan kelimelerden biri olarak da değer görüyor. Bu kelimenin doğru yazım şekli Bey şeklindedir. İsimden sonra yazılan bu kelime büyük harf ile başlamaktadır. Kimi yerlerde ise Beg olarak yazılmaktadır. Ancak doğru yazılışı Bey olmalıdır. 

 Bey Nasıl Yazılır? 

 Bey kelimesinin yazım biçimi Bey olarak belirtiliyor. Bu kelime isimden sonra kullanılan bir terimdir. Baş harfi büyük olarak yazılmaktadır. Bey olarak yazılır. Çoğu alanda bey olarak yazılıyor olsa da bu yanlış bir yazım şeklidir. Doğru yazılışı Bey olmalıdır. 

 Bey Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 TDK'ye göre Bey kelimesinin doğru yazım biçimi Bey olarak kabul ediliyor. Bunun dışındaki yazılışları hatalı yazım şeklidir. Baş harfi büyük olmalıdır. Baş harfinin küçük yazılması hatalı olarak kabul edilmektedir. Bey kelimesi isimden sonra kullanılan bir terim olarak biliniyor ve baş harfi büyük olarak yazılıyor. Kısacası Bey kelimesi TDK verilerine göre Bey olarak yazılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!