Beslenme dostu okullara beyaz bayrak

Güncelleme Tarihi:

Beslenme dostu okullara beyaz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 14:49

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ ve ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında Eskişehir’de gönüllü olarak başvuran okullarda yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazananlara plaket, sertifika ve beyaz bayrakları törenle verildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Öğretmenevi’nde gerçekleşen törene Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ortaklaşa yürütülen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’nde Eskişehir il genelinde 2012 yılı 8 okul 2013 yılı 8 okul, 2014 yılı 7 okul olmak üzere toplam 23 okul ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ almaya hak kazandığı belirtildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Proje kapsamında 2013 yılı Eğitim Öğretim yılında başvuru yapan 55 okulun, yerinde incelenme ve değerlendirilmesi bakanlığın göndermiş olduğu yazı ekinde bulunan denetim formu doğrultusunda okul içi, çevresi, bahçesi, sınıfları, laboratuvarlar, idari birimler, öğretmen odası, sosyal tesisiler (spor salonu, kütüphane, bilgisayar odası, tiyatro salonu vb.) revir, kantin, tuvaletler, içme ve kullanma suyu, ısıtma, havalandırma, aydınlatma ve genel temizlik şartları göz önüne alınarak yapılmış, 33 okul Beyaz Bayrak, Sertifika ve plaket almaya halk kazanmıştır. Bu okullarla birlikte İlimizde 2006 yılında başlatılan bu proje çerçevesinde Beyaz Bayrak, Plaketi ve Sertifika almaya kazanmış olan okul sayısı 91 olmuştur."

Haberin Devamı

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel de konuşmasında Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projelerinin bir bütün olduğunu belirtti. Demirel şöyle devam etti:
"Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, Beslenme Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor. Çocuklarımız fiziki, biyolojik ve sosyal çevreden önemli boyutlarda etkilenen büyük bir grubu oluşturuyor. Öğrencilerimiz hayatlarının belirli bir kısmını eğitim süreleri boyunca okullarda geçirdiğinden; okul içi ve çevresinde olumsuz yönde öğrencilerimizi etkileyebilen etmenlerin artması çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Koruyucu sağlık hizmetlerinin kentsel ve kırsal yerleşim yerlerinde oluşan ve oluşabilecek farklılıkları ortadan kaldırarak, il genelinde tüm öğrencilerimize eşit okul hizmeti sunmayı hedefliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!