Beşiktaş'a Toplu Ulaşım İle Nasıl Gidilir, Nerede Ve Hangi Yakada? (Metrobüs, Metro Ve Otobüs)

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa Toplu Ulaşım İle Nasıl Gidilir, Nerede Ve Hangi Yakada (Metrobüs, Metro Ve Otobüs)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 10:49

İstanbul'un en ilgi çeken birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgelerinden birisi olan Beşiktaş, salaş yapısı ve eğlence sektörünün yoğun olması ile dikkat çekmektedir. Çok sayıda kişi tarafından yıl boyunca ziyaret edilir. Peki, bu küçük ama oldukça fonksiyonel semte nasıl kolay bir şekilde gidilebilir sizler için derledik!

Haberin Devamı

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve ulaşımı da oldukça kolay olan semt, Kağıthane ve Şişli'ye oldukça yakındır. Ortaköy ve sonrası ise Sarıyer sınırlarına girmiş olduğundan semtin Sarıyer ile de komşu olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'un en eski ilçelerinden birisi olan Beşiktaş'ın bir diğer komşusu ise Beyoğlu'dur. Kısaca İstanbul Avrupa Yakası'nın kalbi olan semt çok fazla talep görür.

  Beşiktaş'a Toplu Ulaşım İle Nasıl Gidilir? 

 Beşiktaş'a toplu ulaşım ile gitmenin birçok yolu bulunmaktadır. İstanbul trafiği göz önünde bulundurulduğunda bu şirin semte kolay bir şekilde gitmenin başlıca yolları arasında metrobüs bulunmaktadır. Beylikdüzü ve Kadıköy semtleri arasında konuşlanmış olan metrobüs, Beşiktaş'a Anadolu Yakası'ndan oldukça kolay bir şekilde ulaşım imkanı sunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Bunun dışında Beşiktaş'a ulaşmak kişisel araçla oldukça uğraştırıcı olabileceğinden ve özellikle bölgede park yeri konusunda sıkıntı yaşamak söz konusu olabileceğinden ötürü, toplu taşıma İstanbulluların tamamı için ideal olarak yorumlanabilir.

  Beşiktaş Nerede ve Hangi Yakada? 

 Beşiktaş, İstanbul'da ve Avrupa Yakası'nda yer almaktadır. Denize kıyısı olması ve İstanbul'un en eski semtlerinden birisi olması ile bilinmektedir. Avrupa Yakası'nın merkezinde yer alan bu nokta, yıl boyu aktif olarak ziyaret edilir, hem gündüz hem de gece hayatı olarak oldukça renklidir. Beşiktaş'ın her bir noktasında yer alan dolmuşlar ile yolculuk yapmak mümkündür. 

 Beşiktaş'tan Ortaköy'e gitmek isteyen kişiler için hemen Çarşı durağının karşısından kalkan ve oldukça merkezi bir noktada bulunan dolmuşlar vardır. Yürüme mesafesi ile Ortaköy'e gitmek biraz uzun sürebilirken, Dolmabahçe'ye yürüyerek 8-9 dakikada ulaşılabilir.

  Metrobüs Metro ve Otobüsle Beşiktaş'a Nasıl Gidilir?

 Metrobüs ile Beşiktaş'a gitmek, oldukça hızlı ve kafa karıştırmayan yöntemlerden bir tanesidir. Metrobüs hattı üzerinden Beşiktaş'a gitmek isteyen bir kişi 34AS ya da 34BZ araçlarından herhangi birisine binerek Zincirlikuyu durağında inerek, metrobüsün hemen ağzında bulunan dolmuşlar ya da burada bulunan Otobüsler ile 'Çarşı' ya da 'Meydan' durağında inerek Beşiktaş'a ulaşabilir. Anadolu Yakası'ndan Beşiktaş'a gidecek olan kişilerin Avcılar ya da Beylikdüzü yönüne gitmesi gerekirken, Avrupa Yakası'ndaki kişiler de Söğütlüçeşme yönüne binmelidir. Metrobüs hattı için Zincirlikuyu Avrupa Yakası'nın son durağıdır. 

Haberin Devamı

 Metro ile Beşiktaş'a gelmek isteyenler ise Gayrettepe istasyonunda inmelidirler. Gayrettepe istasyonunda inen kişiler, metro hattı üzerinden metrobüs güzergahına çıkmalı ve buradan ikinci bir vasıta kullanarak (dolmuş, otobüs) Beşiktaş merkeze ulaşabilmektedir. Taksim'den doğrudan Beşiktaş'a gelecek olan kişiler ayrıca Füniküler hattını ya da dolmuşu kullanabilir. 

 Beşiktaş'a otobüs ile gitmek isteyenler için Çarşı durağının hemen başında oldukça geniş bir otobüs alanı bulunmaktadır. Kişiler geliş ve gidiş için bu durağı kullanabilirler. Bebek'ten Kabataş'a gelecek olanlar 22E, Taksim'den otobüsle gelecek olanlar DT2 ve 42T, Sultangazi'den gelecek olanlar ise 36G hattını kullanabilirler. Mescid-i Selam yönünden Beşiktaş'a gelmek isteyen kişiler için ise 36L hattı oluşturulmuştur. Garipçe için 40T, Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a gelmek isteyenler için 30M hattı kullanılabilir. 

Haberin Devamı

 Kadıköy'den gelecek olanlar ise Nikah Dairesi'nin önünden kalkan 110 numaralı hattı kullanabilirler. İki katlı E-8 ise Kartal'dan Beşiktaş'a gitmek için tercih edilebilir. İstinye'den Beşiktaş'ı ziyaret etmek isteyen kişiler ise 22 hatlarını kullanmalıdır. Otobüs uzun sürebildiğinden metrobüs ve metro daha fazla tercih edilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!