Bencillik Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Bencillik Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bencillik Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada Bencillik Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 10:30

İkili ilişkilerde yalnızca kendi menfaatlerini düşünen ve buna uygun şekilde hareket eden kişilere bencil denir. Bencillik, başkalarını düşünmemek ve çıkarcılık şeklinde tanımlanır. Özgecilik ve fedakarlık kelimeleri bu sözcükle zıt anlamlıdır. Bencillik kelimesinin bulmaca cevaplarını harf harf derledik.

Haberin Devamı

Çengel, sarmal ve kare bulmacalarda sık sık sorulan bencillik sözcüğüne verilebilecek 3 yanıt var. Bu kelimelerden en uzunu 9 harflidir.

Bencillik Bulmaca Cevabı Nedir?

8 Harfli Cevaplar

Egoistlik

Yunancada ego kelimesi benlik anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen egoistlik, kendi varlığını diğer insanlardan üstün gören, bu nedenle her zaman, her koşulda kendi çıkarını düşünen kişilerin davranışlarını tanımlamak için kullanılır.

Harf Harf Bulmacada Bencillik Cevapları

9 Harfli Cevaplar

1- HODKAMLIK

Gazel, mesnevi ve hiciv türündeki eserlerde ''hodgamlık'' şeklinde geçen bu kelime de bencillik anlamına gelir. Hodkam olarak nitelendirilen kişiler, en yakınındaki kişileri bile düşünmeden hareket ederler.

2- HODBİNLİK:

Farsçada ''kendi'' anlamına gelen hod kelimesinden türetilmiştir. Bin eki ise gören demektir. Hodbin kelimesinin sözlük anlamı yalnızca kendisini gören, kendisiyle ilgili şeyleri umursayan kişidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!