Belçika Resmi Dili Nedir? Belçika'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Belçika Resmi Dili Nedir Belçikada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:03

Belçika ülkesinin resmi kayıtlardaki adı Belçika Krallığı’dır. Bu krallığın konuştuğu ve kabullendiği resmi dil ise Felemenkçedir. Ülke vatandaşlarının yarısından biraz fazlası Felemenkçe dilini konuşmaktadır. Bu oran söz konusu dilin resmi dil olmasına sebebiyet vermiştir. Vatandaşların bir kısmı da Fransızca dilini konuşmaktadır ancak resmi dil olarak kabul edilmemektedir.

Haberin Devamı

Felemenkçe dili Belçika’nın resmi dili olarak kabul edilmektedir. Bu dil Falaman bölgesinden çıkmış bir dildir. Belçika çok bölgeli bir ülke olduğu için bu bölgenin dilini resmi dil olarak kabul etmiştir. Diğer bir bölgesinde ise Fransızca konuşulmaktadır. 

 Belçika Resmi Dili Nedir? 

 Belçika resmi dili Felemenkçedir. Falaman adlı bölgeden tüm ülkeye yayılan bir dil olmuştur. Bazı kaynaklarda ise Fransızca ve Almanca dilinin de ülkede kabul gördüğü yazmaktadır. Nüfusun yarısından çoğu Felemenkçe konuştuğu için resmi dili de bu dil olmuştur. 

 Belçika’da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Belçika’da üç farklı dil konuşulduğu anlaşılmaktadır. Bunlardan birincisi Felemenkçe dilidir. Nüfusun çoğunluğu bu dili yaygın bir şekilde konuşmaktadır. Diğer yarısı ise Fransızca dilini benimsemiştir. Bazı kesimlerde ise Almanca konuşulmaktadır. Ancak İngilizce dilini de unutmamak gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!