Bel soğukluğu kendiliğinden ve zamanla tamamen geçer mi?

Güncelleme Tarihi:

Bel soğukluğu kendiliğinden ve zamanla tamamen geçer mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 19:52

Günümüzde sıklıkla karşılaşılan sağlık problemlerinden birisi de bel soğukluğudur. Tarihe bakıldığı zaman çok eski dönemden beri var olan bu rahatsızlık günümüzde kolay tedavi edilebilir sağlık problemlerinden birisidir. Peki bel soğukluğu kendiliğinden ve zamanla tamamen geçer mi? Sizlere bel soğukluğu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Bel soğukluğu hastaların çoğunda belirti vermeden geçen bir hastalıktır. Bu nedenle bulaşma ihtimali de daha yüksek olmaktadır. Belirti vermesi durumunda tedavi edilmesi de çok önemlidir.

Bel Soğukluğu Kendiliğinden Tamamen Geçer mi?

Bel soğukluğu gonokok adlı bakterinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bu hastalık cinsel yollar ile bulaşmaktadır. Özellikle HIV gibi cinsel yollar ile bulaşan hastalıktan korunmak için kullanılan prezervatif sayesinde bu enfeksiyonun görülme olasılığı da azalmaktadır. Fakat günümüzde hala bazı kişilerde görülmektedir.

Bel soğukluğu korunmasız cinsel ilişki ile bulaşmaktadır. Kadınlarda rahim ağzında bu enfeksiyon bekler ve bu şekilde bulaşır. Ayrıca ağız ve boğaz yolu ile alınan sıvı örneklerde de bakteri bulunabilir. Günümüzde pek çok hastada bel soğukluğu belirti vermemektedir. Bu nedenle de kendiliğinden geçmektedir.

Haberin Devamı

Bu hastalığın yaptığı enfeksiyonlar kadınlarda rahim, rahim ağzı, yumurtalık tüpleri, karın zarı ve cinsellik sırasında sıvılar salgılayan bezlerde iltihaplanma yapmaktadır. Yumurtalık ve tüplerde de apseleşme oluşturmaktadır. Özellikle kadınlarda bu durum tüplerde yapışıklığa yol açmaktadır. Bu nedenle de kısırlığa neden olabilmektedir. Bunun dışında erkeklerde prostat yapmaktadır. Akıntı ve tuvalete çıkma esnasında ağrılar oluşabilir. Bu belirti sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Bel Soğukluğu Zamanla Kendiliğinden Geçer mi?

Bel soğukluğu hastalığına sahip kişi ile cinsel ilişki kuran sağlıklı bireylerde bu hastalık ortaya çıkmaktadır. Erkeklere göre kadınlarda daha az belirtiler gösteren bel soğukluğu idrar sonrası ağrı, vajinal akıntı ve karın bölgesinde ağrı görülebilir. Halk arasında bel soğukluğu olarak bilinen gonore bazı kişilerde belirti göstermediği için kolay bir şekilde bulaşmaktadır. Fakat kişide gonore belirtisinin olmaması hastalığın kişide olmadığı anlamına gelmemektedir. Özellikle bu hastalık pek çok kişide ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Bel soğukluğu belirtileri zamanla kendiliğinden geçebilmektedir. Fakat gonore kendiliğinden geçebilen bir hastalık değildir. Bel soğukluğunun bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Tedavi edilmediği zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bunların başında da kısırlık gelmektedir. Bu hastalığın tedavi edilmediği durumlarda kadınlarda şişlik, ateş, dış gebelik, gebeliğin düşükle sonuçlanması ve erken doğum gibi sorunlarla karşılaşmak da mümkündür. Bu nedenle belirtilerinin görünmesinin ardından mutlaka uzman bir doktora danışmak gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!