Batman'da balık istifi eğitim

Güncelleme Tarihi:

Batmanda balık istifi eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 15:16

Batman'daki Beşevler Mahallesi'nde bulunan Petrol Ofisi İlköğretim Okulu'nda sınıflardaki öğrenciler her sırada 3 veya 4 kişi oturmak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Beşevler Mahallesi'ndeki 19 derslikli Petrol Ofisi İlköğretim Okulu'nda 1800 öğrencinin öğrenim görmesi okul yöneticileri ile velileri zor durumda bıraktı. Mahalle muhtarı Mehmet Garzanlı, Doğu Anadolu'ndaki küçük bir ilçe nüfusu kadar öğrenciye mevcut binanın yetersiz kaldığını belirterek, “5'inci sınıflarda sınıf mevcudu 50. 1'inci sınıflarda ise bu rakam 67'ye çıkabiliyor. Sadece mahallemizde değil, Aydınlıkevler, 19 Mayıs ve Bağlar semtlerinden öğrenciler de öğrenim görüyor. Sınıflarda öğrenci sayısının fazlalığından öğretmenler düzenli eğitim veremiyor. Öğrenciler ders çalışamıyor. Her sırada 3 veya 4 öğrenci eğitim görüyor. Ayrıca okul binasında kütüphane ve laboratuvar bölümünün olmaması da ayrı sıkıntı kaynağı” dedi.

Okuldaki 5'inci sınıf öğrencisi Elif Mağın ve 6'ncı sınıf öğrencisi Gülbahar Yiğitalp, derslik sayısının yetersizliğinden yakındı. Sınıf sayılarının artırılması isteyen öğrencilerden Elif Mağın, “Kalabalıktan dolayı çalışma ortamımız yetersiz. Kütüphane, konferans salonu ve laboratuvarımız yok. Sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz” dedi.
Okul yöneticileri ise, derslik sayısının artırılması için ilgililerden talepte bulunduklarını bildirirken ana sınıfı için bahçede kurulan prefabrik binada bile kapasitesinin üzerinde öğrenci yerleştirildiğini vurgularken, “Böyle giderse önümüzdeki yıllarda öğrenci kaydı yapamayacak hale geleceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!