Başarılı öğrencilere altın

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencilere altın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 17:15

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Ar- Ge Şubesi'ndeki seviye tespit sınavında en başarılı 3 öğrenciye çeyrek cumhuriyet altını verildi.

Haberin Devamı

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Değerlendirme (Ar- Ge) Şubesi'nin, kent genelinde gerçekleştirdiği seviye tespit sınavında her branşta en başarılı 3 öğrenciyi çeyrek cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonundaki törende, 12 Aralık 2006 ve 13 Mart 2007'de kent genelinde gerçekleştirilen ve 78 bin öğrencinin katıldığı Seviye Tespit ve Başarı Değerlendirme Sınavı’nda, ortaöğretimde sayısal, sözel ve eşit ağırlık ile ilköğretimde de matematik branşlarında en başarılı ilk 3 öğrenciye çeyrek altın, ilk 10’a giren öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Öğrenciler ödül ve teşekkür belgelerini Vali M. Asım Hacımustafaoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'den aldı. Son yıllarda Nevşehir’de eğitim seviyesinin gittikçe yükseldiğini kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, kent genelinde okul yönetimi, veli ve okul aile birliklerinin koordineli çalışmaları ile fiziki koşullarında da iyileşme olduğunu söyledi.
Kentte okuryazar oranını yüzde 100’lere çıkarmayı hedeflediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, okullarda rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini etkinleştirmeyi planladıklarını, yaygın eğitimi de zenginleştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!