"Balkan Gençlik Treni" yeniden Belgrad'da

Güncelleme Tarihi:

Balkan Gençlik Treni yeniden Belgradda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 10:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Gençlik Treni hareketlilik projesi kapsamında, Balkan ülkelerini gezen 120 erkek üniversite öğrencisinden oluşan ikinci grup, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a geldi.

Haberin Devamı

Projenin 2. ayağı kapsamında, Edirne'den 26 Haziran'da yola çıkan "Balkan Gençlik Treni"ni, Belgrad Garı'nda Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay karşıladı. Karşılamanın ardından, Büyükelçilik Rezidansı'nda öğrenciler için resepsiyon veren Bozay, projeden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini sundu. Proje kapsamında Balkan ülkelerini gezen gençlerin seyahatlar sayesinde geçmişlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Bozay, "Gençler, bu trenle geçmişten geleceğe yolculuk yapıyor. Bu yolculukta, dostluklar kuruyorlar. Önümüzdeki dönemlerde, tüm bu gördüklerini hazine gibi saklayacaklar” dedi.
"Balkan Gençlik Treni", Edirne'den hareket ederek sırasıyla, Romanya, Macaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan'dan geçerek yeniden Edirne'ye dönecek.
İki hafta önce de Gençlik Treni hareketlilik projesinin ilk ayağı kapsamında 120 kız üniversite öğrencisi Balkan Gençlik Treni'ye Belgrad'ı ziyaret etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!