Bakan Tunç: Hukuk eğitiminde kalite tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tunç: Hukuk eğitiminde kalite tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 17:40

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Hukuk eğitiminin kalitesini daha da artırmaya yönelik tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tunç, Ankara'da 'Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı' toplantısında önemli açıklamalar yaparken gündem maddelerinden biri de hukuk fakültelerindeki eğitim kalitesiydi. Tunç,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün 2022 yılından itibaren hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasını 125 binden 100 bine yükseltmesiyle ilgili karara atıfta bulunarak “Özellikle hukuk fakültelerine giriş puanlarının yükseltilmesi hukuk eğitimindeki kaliteyi artıracak" ifadelerini kullandı.

ÖN ELEMEYİ DOĞRU BULUYORUZ
Bakan Tunç şöyle devam etti; “Önceki yargı reformu strateji belgesinde hedef olarak konulan hukuk mesleklerine giriş sınavını önemsiyoruz. 2024 yılından itibaren artık avukatlık stajına başlayabilmek için hukuk mesleklerine giriş sınavını geçmek gerekecek. Hakim-savcı yardımcılığı sınavına girebilmek için hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanmak şart olacak. Dolayısıyla bu ön elemenin doğru olduğunu, yıllarca tartışıldığını hepimiz biliyoruz. Ve bunun hayata geçmesi tüm hukuk camiamızda, barolar birliğimizde de memnuniyetle karşılandı. İlk uygulamasını gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

Hukuk fakültelerine giriş puanlarının yükseltilmesi hukuk eğitimindeki kaliteyi artıracak. Yeni hukuk fakültesi açmadan, mevcut hukuk fakültelerimizin kalitesini daha da artırarak, eğitiminin özellikle yeni gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni ilave edilecek derslerle uygun şekilde gelişmesi ve öğrencilerin hukuk misyonuna uygun eğitim almaları konusundaki hassasiyetimizi ifade etmek istiyorum."

BAKMADAN GEÇME!