Bakan Kasapoğlu: Yurt başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kasapoğlu: Yurt başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 12:05

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının başladığını ve 28 Ağustos Pazar gününe kadar e-devlet üzerinden devam edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu yeni yapılan yurtlarla, KYK yurtlarının genel kapasitesinin 800 bini aştığını ve cumhuriyet tarihinin en yüksek yatak kapasitesine ulaşıldığını söyledi. Kasapoğlu Ankara Cebeci Site Yurdu'nda yaptığı açıklamada merak edilen yurt ücretleriyle ilgili olarak da Eylül ayını işaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı, KYK kredileriyle ilgili ise düzenlemenin yolda olduğunun müjdesini verdi.

BU İMKANLARI SAĞLAYAN BAŞKA ÜLKE YOK
Türkiye’de yurt çalışmalarıyla ilgili “bir devrimden bahsediyoruz” diyen Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti;

190 binlerden 800 bine çıkarılmış kapasiteden hemen hemen yüzde 95'i ranzalıyken yüzde 10'a düşmüş bir sistemden bahsediyorum. Ortak banyo, tuvaleti, ısınması, beslenmesi. Her alanda özgün bir alan yaşam alanı. Umudu büyütmek için buradayız. Her geçen gün büyüyen bir tablo. Bu imkanlarla gençlerimizin yanındayız. Sosyal, sportif, barınmaları için buradayız. Türkiye Cumhuriyet tüm gençlerini kucaklayacak güçte ve kudrettedir. 81 ilimizdeki yurtlarımız Türkiye'nin bugüne kadarki mücadelesinde 21 yılda attığı en önemli adımlardan biridir. Sosyal devlet olma yolunda, eser odaklı anlayışla bir uçtan diğer uca adeta birer inci tanesi gibi dizilen hizmet anlayışıdır. Bu ölçekte üniversite yurt imkânı sağlayan ikinci bir ülke olmadığını söylemek istiyorum.”

Haberin Devamı

KASAPOĞLU: YURT ÜCRETLERİ İÇİN EYLÜL’Ü BEKLEYİN
Sosyal medyada öğrenciler arasında konuşulan KYK yurt ücretleri ile ilgili tahminlere de yanıt veren Bakan Kasapoğlu; “Zaman zaman internette yurt ücretleri hakkında bazı ifadeler görüyorum. Ücretlerle ilgili resmî açıklamayı Eylül ayı içerisinde yapacağız. Onun dışında hiçbir bilgiye itibar etmesinler” dedi.

MODERN YURTLARIN SAYISI ARTIYOR
Yurtların afetlerde ve zor zamanlarda hizmet verdiğini de hatırlatan Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Vatandaşlarımızı pandemide izole amaçlı yurtlarda misafir ettik. Uluslararası proje, organizasyon, STK çalışmaları yurtlar bu çerçevede en güçlü şekilde hizmet veriyor. Konya'da adeta şehri andıran Şehr-i Tebrizi yurdumuz hizmet verdi. Bugün özgün eserdeyiz, Ankara Cebeci'deyiz. Bu yurtta pek çok kişinin hatıraları var. İftar programında gençlerle dedik ki, burayı yenileyelim. O gün iftar sofrasındaydık. Burayı yıkarsanız gençler biz mağdur oluruz dediler. Biz burayı yıkacağız, en modern şekilde yapacağız dedik, yeniden inşa ettik. Hepsi gençlerimizin umudunu bugünlere, yarınlara olan yürüyüşünü güçlendirmek için. Ankara'mızda 36 adet yurdumuz var. Gelişen güçlenen yurt zincirimiz var. Ankara'da Çubuk'ta 6 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapacak yurdumuzu tamamladık. Bu yurtta bu yıl 4 binden fazla kapasiteyle üniversite öğrencilerine hizmet verecek. Yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıkmış bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük kapasitesini yeni rakamlarla egale etmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

KYK KREDİLERİNDE DÜZENLEME YAPILACAK
KYK kredi ile ilgili konuya da değinen Bakan Kasapoğlu; “Kredi bursta bir kalemde 30 milyar TL’ye yakın TÜFE oranını gençlerimizin üzerinden aldık. Ekim ayında çalışma bitecek, gençlerimize TÜFE, ÜFE'siz kredi imkanı sunacağız. Kredi anlayışını yeni bir boyuta taşıyoruz. Bugüne kadar yıllardan beri yönettikleri büyük şehirlerde kaç tane yurt inşa etmişler, yurt altyapısı yapmışlar, bunu sormak lazım. İcraatlarımızla konuşuyoruz. Gençlerin yanında olmaya ve onlarla bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Bu işler lobilerle, ajanslarla iş tutmakla olmaz. Samimi olmaktan geçer. Gençlerin derdini, gençlerin ihtiyacını temel alacaksınız ve onlarla bu anlamdaki irtibatı güçlü kılacaksınız. Bu mekanlar gençlerin mekanları, her şeyiyle onların. Bu güzide mekanları karalamaya kalkanlara asla izin vermeyiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!