Bakan Ergün: Hedefimiz eğitim kalitesini arttırmak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ergün: Hedefimiz eğitim kalitesini arttırmak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 15:01

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hedeflerinin kaliteyi arttırarak, Türkiye’yi dünya çapında eğitim merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kocaeli’nde bir okul açılışına katılan Bakan Ergün,” Bizim hedefimiz eğitimin kalitesini arttırmak. Türkiye’yi dünya çapında eğitim merkezi haline getirmektir" dedi.

Hedefimiz eğitim kalitesini arttırmak

Bakan Nihat Ergün, okulu yapan Vefa İbrahim Aracı’yı tebrik edip, başarılı işler yapanları takdir etmek gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
"İyi işler yapan insanları destekleyip taktir etmek gerekir. Motive olduklarında iyi işler yapmaya devam ederler. Kocaeli’de yapılan 850 okulun 450’si son 10 yıl içersinde yapıldı. Bizim hedefimiz eğitimin kalitesini arttırmak. Türkiye’yi dünya çapında eğitim merkezi haline getirmektir."

Devlet ve özel sektörün yaptığı okullar aynı kalitede

Kocaeli’de okulların yenilendiğini söyleyen Vali Ercan Topaca ise şunları söyledi:
"Kocaeli’nde eskiyen okulları yıkıp yenilerini yapıyoruz. Özel sektörde bu konuda çok destekte bulunuyor. Devletin ve özel sektörün yaptığı okullar artık aynı kalitede. Yalnız bu okulda 38 derslik olduğu için çevredeki vatandaşların çocuklarının bazıları alınamadı. Yeni okullar da yapıyoruz. Bu okulu yapan Arıcı Ailesi’ni tebrik ediyorum."

Haberin Devamı


Kocaeli’de Vefa İbrahim Aracı tarafından babası Şükrü Aracı adına yaptırılan okulun açılışı yapıldı. Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu için 7 milyon 250 bin lira harcandı. 37 derslikten oluşan 3 katlı okul açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile öğrenciler ve veliler katıldı.

“Ülkemizi seviyorsak çocuklarımızın geleceğine önem vermeliyiz”

Bakanı Ergün, “21’inci yüzyılda gerçekten güçlü bir ülke olmak istiyorsak ve ülkemizi gerçekten seviyorsak, çocuklarımızın geleceğine çok önem vermemiz gerekiyor” dedi.

İzmir’de bir ortaokulu açılış töreninde konuşan Ergün, Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmesinin, en önemli zenginlik kaynağı olan insana bağlı olduğunu belirtti. Eğitimin önemine değinen Bakan Ergün şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bazen de diyoruz, ‘iyi ki de değiliz’ Çalışarak kazanmak mecburiyetindeyiz, çalışarak zengin olmak mecburiyetindeyiz. Aslında çok büyük bir zenginliğimiz var. O, yerin üstünde. Kendi insan gücümüz, genç ve dinamik nüfusumuz. Yer altında arasak bile ihtiyacımızın bir kısmını bulabiliriz ama bizi zengin edecek şeyler bulamayız. Bizi zenginleştirecek şey, çocuklarımızdır. Ancak çocuklarımızla yükselebiliriz. 21. Yüzyılda ülkemizi gerçekten güçlü bir ülke yapmak istiyorsak ve ülkemizi gerçekten seviyorsak, çocuklarımızın geleceğine çok önem vermemiz gerekiyor.”

Bakan Ergün, son 10 yılda eğitimin fiziki alanların iyileştirildiğini, bundan sonra eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi için çalışacaklarını belirterek, eğitime katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür etti. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!