Bakan Avcı, Bakü’deki Türk okullarını gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı, Bakü’deki Türk okullarını gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 15:33

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan'da ziyaret ettiği Bakü Türk Okulu'nda büyük coşkuyla karşılandı. Bakan Avcı, Bakü’de aynı binada eğitim veren Türk ilkokulu, anaokulu ve Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, yıllardır yoğun talep nedeniyle ihtiyaçları karşılamakta zorlanan okul binası konusunu, Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov'la görüşerek çözeceklerini söyledi. Resmi ziyaret çerçevesinde başkent Bakü'de bulunan Avcı, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret etti. Bakü Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret eden Avcı, Ebedi Ateş anıtına çelenk bıraktı. Kafkas İslam Ordusu şehitleri anısına yaptırılan Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Avcı, buradaki şeref defterini imzaladı.
Beraberindeki heyetle, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan ve Bakü'de aynı binada eğitim veren Türk ilkokulu, anaokulu ve Anadolu lisesini ziyaret eden Avcı, burada öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Avcı'yı ellerinde çiçek, Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla selamlayan öğrenciler, etrafına toplandıkları Avcı'ya yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Avcı, kalabalık nedeniyle bir süre ana binaya giremedi.
Okulda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bakü ofisinin desteğiyle hazırlanan öğretmenler odasını gezen ve hibe edilen bilgisayarları inceleyen Nabi Avcı, beraberindeki TİKA Başkanı Serdar Çam'a yapılan yardım dolayısıyla teşekkür etti.
Bakan Avcı, daha sonra Bakü Türk Okulu'nda görev yapan idareci ve öğretmenlerle görüştü.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "kardeş ülke Azerbaycan'ın" başkenti Bakü'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avcı, TİKA tarafından yapılan 30 bin dolarlık yardımı, sadece okula yapılan bir katkı olarak değil, iki ülke arasındaki sarsılmaz ilişkilere destek olarak gördüğünü söyledi.
"Kısıtlı imkanlarla görevini layıkıyla yapmayı başaran öğretmen ve yöneticilerin kendilerini onurlandırdığını" söyleyen Avcı, "1992 yılından beri çocuklarımıza hizmet vermekte olan bu güzide okulumuz, talep artışları nedeniyle, fiziki ortam itibarıyla, ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalmaktadır. Daha nitelikli kuşaklar yetiştirmek adına yeni bir okul binası veya arsa temini hususunu Azerbaycanlı mevkidaşımızla birlikte çözeceğimizi düşünüyorum" dedi.
Bakan Nabi Avcı, daha sonra, öğretmenler ve yöneticilerin eğitim, özlük hakları, iki ülke arasındaki sistem farklılıklarından doğan puanlama sistemindeki problemleriyle ilgili sorunlarını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!