Bahçe Bitkileri Üretimi Ve Pazarlaması Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Bahçe Bitkileri Üretimi Ve Pazarlaması Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 03:25

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü, bir lisans programıdır. Eğitim programında ilk iki yıl teorik dersler ağırlıktayken, son iki yılda uygulamalı derslere geçilir. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümünde hangi dersler var, bu bölümden mezun olanlar nerelerde çalışabilir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Ziraat mühendisliğinin bir alt dalı olan Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, son yılların en çok tercih edilen bölümlerinden biridir. Bölümden mezun olanlar başta botanik, organik tarım ve peyzaj mimarlığı olmak üzere birçok farklı alanda çalışabilir. Üniversitenin son yılında her öğrencinin yapması gereken zorunlu stajlar vardır. Bununla birlikte Erasmus programı ile birçok Avrupa ülkesine ve Amerika'ya gidilebilir. Yurt dışında kazanılan iş tecrübeleri, mezunların çok daha kısa sürede iş bulmasını sağlıyor.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümünün eğitim programında fen bilimleri dersleri ağırlıktadır. Bu derslerin başında beslenme bilimi ve uygulamaları, bitki yapısı ve işlevi yer alıyor. Bunun dışında müfredatta bulunan diğer dersler şunlardır: Genetik mühendisliği, ekoloji ve bitki sistematiği.

Haberin Devamı

 Bölüme OGS ile geçiş yapmak mümkündür. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları Ziraat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapabilir. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yüksek lisans ziraat mühendisliği eğitimi veren birçok üniversite bulunmaktadır.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Nedir?

 Son yıllarda, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede organik tarım ürünlerinin üretimine hız verildi.. Bu sayede Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümünün önemi de arttı. Bitkilerin doğal ortamlarında yetişmeleri için bilimsel yöntemlere başvurulmaktadır. Bölüm hem bitki bilim (botanik) hem de pazarlama alanında birçok yeniliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümünün Amacı Nedir?

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümünde bitkilerin en doğal ve en hızlı şekilde yetiştirilmesi esas alınır. Bölümün temel amaçları arasında bitkilerin uzun bir süre bozulmadan muhafaza edilmesi ve pazarlanması da yer alıyor. Öğrencilere ziraat teknolojisi alanında da uygulamalı derslere katılmaktadır. Bölümün faaliyet gösterdiği alan, tarımsal üretim ile sınırlı değildir. Bunun dışında sebze - meyve yetiştiriciliği ve seracılık gibi alanlarda iyileştirme yapmak da bölümün temel amaçları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Mezunu Ne İş Yapar?

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama mezunu, tarımsal üretimi ve verimliliği arttıracak projelerde ziraat mühendisleri ile birlikte çalışır. Çalıştığı diğer alanlar arasında tarla ve bahçeler yer alıyor.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Kaç Yıllıktır?

 Lisans programı olan Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama bölümü 4 yıllıktır.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Bölümü okumak için lisenin sayısal bölümünden mezun olmak ve üniversite sınavında barajı aşmak gerekmektedir.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Öğretimi İngilizce midir?

 Lefke Avrupa Üniversitesinde öğretim dili İngilizcedir. Ülkemizdeki tezli yüksek lisans programlarında ise Türkçe eğitim verilmektedir.

Haberin Devamı

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümü MF-2 puan türü ile öğrenci almaktadır.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Yıl Dersleri

 Seracılık

 Bitki Fizyolojisi

 Meyve Yetiştirme İlkeleri

 Bitkilerin Değerlendirilmesi

2.Yıl Dersleri

 Zararlılar Mücadele

 Mikrobiyoloji

 Tarımsal Ekoloji

3.Yıl Dersleri

 Bahçe Bitkileri Pazarlama Teknikleri

 İşletmecilik

 Yönetim ve Organizasyon

 Genel Biyoloji

4.Yıl Dersleri

 Bahçe Bitkilerinin Islahı

 Gübreleme

 Genel Ekonomi

 Bitki Koruma

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir? Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

Haberin Devamı

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümü mezunları bitki hastalıklarını laboratuvar ortamında inceler. Bitki ilaçları ve aşıları geliştirmesinde ziraat mühendisleri ile birlikte çalışır.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Çalışma Alanları Nelerdir?

 Bölümün mezunlarının çalışma alanları arasında bağlar, tarlalar ve seralar yer alıyor. Bahçe bitkileri uzmanlarının diğer çalışma alanları şunlardır: Peyzaj mimarlığı, Pazarlama, Üniversite Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarları.

 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Çukurova Üniversitesi

 Akdeniz Üniversitesi

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

 On Dokuz Mayıs Üniversitesi

Haberin Devamı

 Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi

 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

BAKMADAN GEÇME!