Baba oğul aynı okulda

Güncelleme Tarihi:

Baba oğul aynı okulda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 16:25

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Aladağ köyüne atanan genç öğretmenin emekli babası, oğlu ile geldiği köy okulunda, öğretmen açığı olması üzerine yeniden göreve başladı.

Haberin Devamı

OKULDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Öğretmen olarak 26 yıl görev yaptıktan sonra 1,5 yıl önce emekli olan Himmet Koç'un verdiği bilgiye göre oğlu Hüseyin Koç, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 2007-2008 eğitim öğretim yılı başında sözleşmeli olarak Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Aladağ köyüne atandı.

Hamur'a gelen Koç, oğlunun, görev yaptığı köye ve okula uyum sağlamaya başladığını gördükten sonra, memleketi Kütahya'ya dönmeye karar verdi. Ancak bu sırada, köy okulunu ziyarete gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, köyde öğretmen açığı olması nedeniyle ders ücreti karşılığı göreve başlaması teklifinde bulundu; Koç da bu teklifi değerlendirerek, yeniden öğretmenliğe başladı.
Oğlu ile aynı okulda görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Himmet Koç, Yukarı Aladağ köyündeki okulda uzun yıllar öğretmenlik yapmak istediğini söyledi.
Hüseyin Koç, babasının bilgi ve tecrübelerinden yararlandığını; göreve başlamasında da babasının büyük etkisi olduğunu vurguladı.

/images/100/0x0/55ea6122f018fbb8f87c1f45

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım ise Himmet Koç'un deneyimleriyle okula önemli katkıda bulunduğunu ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!