Azı Karar Çoğu Zarar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)  

Güncelleme Tarihi:

Azı Karar Çoğu Zarar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 04:01

Cümlede yer alan karar sözcüğü yeterli anlamına gelmektedir. Zarar sözcüğü ise kötü anlamına gelmektedir. Atasözleri ise geçmişten günümüze kadar gelmiş olaylardan ders çıkarılmış cümleler olarak karşımıza çıkmaktadır. Azı Karar Çoğu Zarar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Azı karar çoğu zarar atasözü geçmişte yaşanan bir olaydan çıkarılan dersi anlatmaktadır. Atasözlerinin görevi de geçmişte çıkarılan derslerin günümüzde yaşayan insanların yaşamaması için söylenmiş sözlerdir. Ancak atasözleri gerçek anlamda kullanılmaz

 Azı Karar Çoğu Zarar atasözünün anlamı (TDK) nedir?

 Atasözleri mecaz anlamlı olup bir olayı anlatmak için mecazdan yararlanılmıştır. Bazı atasözleri ise gerçek anlamında da kullanılabilmektedir. Atasözlerinin bir diğer özelliklerinden biri ise iki atasözünün aynı şeyi anlatabilir olmasıdır. Azı karar çoğu zarar atasözüne bakıldığında ise herhangi bir işte aşırıya gidilmemesi gerektiğini ve herkesin uygun görmüş olduğu ölçüde kalması gerektiğini anlatmaktadır.

 Azı Karar Çoğu Zarar Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Örnek cümle içinde kullanımı ise şu şekilde tercih edilebilir; Annem yemek yaparken tuzluğu eline aldığında azı karar çoğu zarar atasözünü söyledim. Burada söylenmek istenen temel ise tuzun yeterli kadar atılması gerektiğidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!