Azerbaycan ve Türkiye arasında diploma denklik problemi çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan ve Türkiye arasında diploma denklik problemi çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 16:24

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan ve Türkiye arasında diplomaların denklik probleminin kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Nabi Avcı, Azerbaycan temasları kapsamında, Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov'la bir araya geldi. Azerbaycan Eğitim Bakanlığında basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da son derece iyi düzeyde olan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin daha da ilerletilmesi yönünde mutabakata varıldığı belirtildi. Karşılıklı tecrübe paylaşımı ve ortak proje üretiminin ilişkilerin geliştirilmesinde faydalı olacağının belirtildiği bildirde, tarafların, yapılması planlanan "Eğitim İşbirliği Anlaşması" için çalışmaların hızlandırılması yönünde karar aldığı söylendi.
Bakan Avcı ve Azerbaycanlı mevkidaşı Cabbarov, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Nabi Avcı, iki gündür devam eden ziyareti kapsamında oldukça verimli görüşmeler yaptığını söyledi. Azerbaycan ve Türkiye arasında diplomaların tanınması ve denklik konusunda bazı sıkıntıların olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, Kafkasya Üniversiteler Birliği 3. Olağan Kongresi'ne katılmak için Azerbaycan'da bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın bu konuları Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov'la görüştüğünü ve bu sorunların kısa zamanda çözüleceğini bildirdi. Türkiye'den Azerbaycan'a, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek öğrencilerin sayısı ve eğitim gördükleri alanların çeşitlenmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Avcı, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesinin gelişerek devam edeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bakan Avcı'dan, "eğitim dolandırıcıları" uyarısı

Türkiyede eğitim almak isteyen Azerbaycanlı öğrencilere bazı uyarılarda bulunan Avcı, son zamanlarda bazı eğitim danışmanlık şirketlerinin Türkiye'de eğitim almak isteyen öğrencileri "sınavsız üniversiteye kayıt yaptırmak" adıyla dolandırarak paralarını aldıklarını hatırlattı.
Bakan Avcı, "Türkiye'de eğitim almak isteyenler ya üniversitelerle ya da Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ile irtibat kursunlar. Kimliği çok da belli olmayan aracı kuruluşlara itibar edilmemelidir" dedi.

Azerbaycanlı Bakan Cabbarov

Haberin Devamı

Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov da Türk mevkidaşıyla birçok konuda fikir alışverişi yaptıklarını fakat en fazla mesleki eğitim üzerinde durduklarını söyledi. Azerbaycan'ın mesleki eğitim konusunda bazı eksikliklerinin olduğunu söyleyen Cabbarov, Türkiye'nin ise mesleki eğitim, özel sektörle mesleki eğitim mekanizması arasında bağlantı kurulması yönünde büyük tecrübesi olduğunu belirtti.
Bakan Avcı ile mesleki eğitimin oluşturulması, ekonominin gereksinimlerine uygunlaştırılması konularını konuştuklarını anlatan Cabbarov, "Türkiye'nin bu konudaki tecrübesini öğrendik. Mesleki eğitimin ülkede yaygınlaştırılması ve rayına oturtulması için Türkiye tecrübesinden yararlanacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!