Azerbaycan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 17:32

Türkiye ile kardeş ülke olarak da ifade edilen Azerbaycan, aynı zamanda bayrağı üzerinden farklı renklere sahiptir. Bu renklerin ve ayrıca bayrağın yeni belli bir anlamı bulunur. Peki, Azerbaycan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Ortadoğu ülkesi olarak öne çıkan Azerbaycan, aynı zamanda Azeri Türkleri olarak bilinir. Dili Türkçe olması ile, aynı zamanda ülkeyi temsil eden Farklı renkler üzerinden anlamlara sahiptir.

AZERBAYCAN BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Azerbaycan bayrağı değişik renkler ve aynı zamanda Ayyıldız ile beraber bütünleşmiş bir bayraktır. Bununla birlikte Türk halklarına ele alan ve bunu sembolize eden bir anlama sahiptir. Aynı zamanda Türk milli kültürü, Müslüman Uygarlığı ve Model Avrupa demokratik esaslarının ele alan bir anlam üzerinden öne çıkar.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Azerbaycan bayrağı üzerinde 3 farklı renk yer alır. Bu renkler aynı zamanda yatay şekilde sıralı ile ve eşit uzunlukta yerleştirilmiştir. İçlerinde mavi ve yeşil ile beraber kırmızı renkler bulunur. Aynı zamanda bu renklerin her biri belli bir anlama sahiptir ve bu anlamlar üzerinden bir bütünlük meydana getirir.

AZERBAYCAN BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMLARI

9 Kasım 1918 tarihinde ilan edilmiş olan Azerbaycan bayrağı üç değişik renk üzerinden ele alınır. Aynı zamanda bu renkler kendi içerisinde farklı anlamlar üzerinden ön plana çıkar.

- Mavi renk Türklüğü işaret eder.
- Kırmızı renk uygarlığı gösterir.
- Aynı zamanda yeşil renk ise Müslümanlığı anlatır.

Bu şekilde yukarıda verilen temsili ile beraber Azerbaycan bayrağı bir bütün olarak ön plana çıkar. Bu bağlamda en üstte mavi ve orta kısmında kırmızı ile beraber alt bölümde yeşil renk yer alır. Her biri kendi içerisinde taşıdığı anlam ile beraber ön plana çıkar.

 

BAKMADAN GEÇME!