Ayı Yavrusunu Severken Öldürürmüş atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Ayı Yavrusunu Severken Öldürürmüş atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 03:37

Ayı yavrusunu severken öldürürmüş atasözü çoğu kişinin bildiği bir atasözüdür. Konuşma dilinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayı yavrusunu severken öldürürmüş atasözünün anlamını yazımızda bulabilirsiniz. Ayı yavrusunu severken öldürürmüş ne demek? Ayı yavrusunu severken öldürürmüş cümle içinde kullanımı nasıldır? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Özellikle çocuklar hırçın bir şekilde sevildiği zaman bu atasözünün kullanıldığını duymuşuzdur. Pek çok kişi hayatında en az bir defa ayı yavrusunu severken öldürürmüş atasözüne denk gelmiştir. Bu atasözünün cümle içinde kullanmak için önce anlamının öğrenilmesi gerekmektedir.

 Ayı Yavrusunu Severken Öldürürmüş Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Çoğu insan yaramaz ve sevimli çocukları sevmeye dayanamaz. Bu çocuklar genelde sert ve haşin bir şekilde sevilmektedir. İşte bu tarz sevme şekillerinin anlatılması için ayı yavrusunu severken öldürürmüş atasözü kullanılmaktadır.

 Ayı Yavrusunu Severken Öldürürmüş Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Çocuğu çok sert seviyorsun, ayı yavrusunu severken öldürürmüş.

 Bu cümlede çocuğun çok haşin ve sert bir şekilde sevildiği bunun sonucunda istemeden de olsa çocuğa zarar verilebileceğinden bahsedilmektedir. Kişi bu cümleyi kurarak çocuğun dikkatli bir şekilde sevilmesi gerektiğinden bahsetmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!