Ay Kendi Etrafında Kaç Günde Döner? Tam Turunu Ve Dönüşünü Ne Kadar Sürede Tamamlar?

Güncelleme Tarihi:

Ay Kendi Etrafında Kaç Günde Döner Tam Turunu Ve Dönüşünü Ne Kadar Sürede Tamamlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 21:42

Güneş, dünya ve ay konuları Coğrafya biliminin konuları arasında yer almaktadır. Bilindiği gibi güneş dünyamızı gündüzleri ısıtırken ayın da geceleri dünyamıza sağlamış olduğu sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklardan biri de ayın kendi etrafında dönmesidir. Bu dönüşünü tam tur şekliyle belirli bir sürede tamamlamaktadır. Ay kendi etrafında kaç günde döner, tam turunu ve dönüşünü ne kadar sürede tamamlar detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ayın kendi etrafında kaç gün döndüğü ve buna benzer diğer konulara mutlaka eğitim hayatımızın coğrafya ya da fen bilgisi derslerinde rastlamışızdır. Bu bilgiyi edinmek ya da bilmek için alanında uzman biri olmaya gerek yoktur. Önemli olan yaşadığımız evrenin yani dünyanın işleyişine meraklı olmamız yeterlidir.

Ay Kendi Etrafında Kaç Günde Döner?

Ay dönüşünü kendi ekseni etrafında ve dünyanın etrafında dönerek tamamlamaktadır. Dolayısıyla ay kendi ekseni ve dünyanın etrafında dönüşünü 27 gün 8 saat içinde tamamlamaktadır.

Buradan hareketle diyebiliriz ki ayın evrelerini tamamlaması yaklaşık olarak 29 günde olmaktadır. Bu 29 güne de 1 ay denmektedir.

Tam Turunu Ve Dönüşünü Ne Kadar Sürede Tamamlar?

Öncelikle dünya kendi ekseni etrafında dönme hareketini 1 günde tamamlamaktadır. Bu bilgiye ek olarak güneş etrafındaki dönme hareketini de 365 gün 6 saatte tamamlamaktadır.

Haberin Devamı

Ay ise hem dönme hem de dolanma hareketini tam tur olarak 27,3 günde tamamlamaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!