Avusturya Resmi Dili Nedir? Avusturya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Resmi Dili Nedir Avusturyada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:25

Avusturya ülkesinde resmi dil olarak Almanca konuşulduğu görülür. Bu Almancanın en büyük özelliği ise Bavyera Almancası lehçesi ile konuşulmasıdır. Bundan dolayı iki dil arasında küçük farklar görülür. Buna rağmen Almanya'nın konuştuğu Almanca ile Bavyera Almancası oldukça yakın bir dildir. Avusturya resmi dili nedir? Avusturya'da konuşulan diller nelerdir? İşte, tüm merak edilenleri detayları derledik.

Haberin Devamı

Avusturya, zengin bir kültüre ve önemli bir geçmişe sahiptir. Ülkenin günümüzdeki yapısında ise ulusal dilin yanında farklı dillerde konuşulduğu görülür. 

 Avusturya Resmi Dili Nedir?

 Avusturya halkının büyük çoğunluğu genel olarak Almanca konuşur. Resmi dil olarak da bilinen bu dil normal Almancanın bir benzeridir. Ancak arada önemli bir lehçe farkını görmek mümkündür. Bundan dolayı ülkedeki konuşulan Almanca, Bavyera Almancası olarak bilinir. 

 Avusturya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Avusturya'da Bavyera Almancası dışında da çeşitli dillere rastlanılmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı ise Sırpça, Boşnakça ve Türkçe olarak bilinir. Çünkü ülke nüfusunun yaklaşık %2,3'ü Türkçe konuşur. Ayrıca %2,2 oranında Boşnakça konuşan bir kesim vardır. Ülkede Sırpça, Macarca ve Slovence dilleri de tercih edilmektedir. Belirli bir kesim ise Burgenland Hırvatçası konuşur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!