Avustralya Resmi Dili Nedir? Avustralya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Resmi Dili Nedir Avustralyada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:04

Avustralya resmi dil olarak İngilizceyi kabul etmiştir. Ülkede birçok alanda genel olarak bu dille etkileşim kurulmakta ve konuşulmaktadır. Yapılan inceleme ve istatistikler halkın yaklaşık %81’lik kısmının İngilizce konuştuğunu göstermektedir. İnsanları neredeyse her 4’ünden 1’i, bulundukları yaşam ortamlarında insanlar konuşurken İngilizceden faydalanmaktadırlar. Avustralya resmi dili nedir, Avustralya'da konuşulan diller nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dünyada birçok ülkede ana dil olarak kabul edilen ve benimsenen İngilizce, Avustralya’da da aynı şekilde işlevsellik göstermektedir. Farklı etnik kökenlerden insanların yer aldıkları bu ülkede İngilizce en ağırlıklı şekilde kullanılmaktadır. 

 Avustralya Resmi Dili Nedir? 

 Tıpkı başka ülkeler gibi Avustralya da İngilizceyi ana dili olarak yasalarında kabul etmiş ve benimsemiştir. Dış çevrede olduğu gibi yaşam alanlarında da insanlar, birbirleriyle olan etkileşimlerini doğrudan bu dil ile kurmaktadırlar. 

 Avustralya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Dil çeşitliliği konusunda Avustralya’da da harika bir çeşitlilik mevcuttur. Buranın yerli insanları olan Aborjinlerin iletişimlerinde kendi dillerini kullandıkları görülüyor. Kozmopolit bir toplum yapısına sahip olan bu ülkede Arapça, Vietnamca, Yunanca ve İtalyanca gibi diller de mensup kişiler tarafından iletişimde kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!