Avuç İçi Yanması, Terlemesi Ve Kaşınması Neden Olur? Avuç İçi Neden Kaşınır Ve Ne Yapılır

Güncelleme Tarihi:

Avuç İçi Yanması, Terlemesi Ve Kaşınması Neden Olur Avuç İçi Neden Kaşınır Ve Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:15

Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması genellikle egzama, cilt kuruluğu ve diyabet gibi hastalıkların belirtilerindendir. Sürekli karbonhidrat tüketen kişilerde avuç içi yanması görülmektedir. Sürekli karbonhidratla beslenme nedeniyle avuç terlemeleri oluşur. Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması neden olur? Avuç içi neden kaşınır ve ne yapılır? Ayrıntılarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Avuç içi yanması nedeniyle avuçta terleme ve kaşınma meydana gelir. Obeziteye bağlı olarak gelişen diyabet de avuç içi yanmalarına neden olur. İnsülin direncinin yüksek olması nedeniyle avuç içi kaşınır. 

 Avuç İçi Yanması, Terlemesi ve Kaşınması Neden Olur? 

 Ellerde ve avuç içlerinde kaşıntı yaygın olarak görülmektedir. Terleme ve yanma sorunları avuç içlerinde sıkça görülür. Avuç içi yanmaları bazı hastalıkların da belirtileri arasında görülmektedir. Egzama ve cilt kuruluğu gibi hastalıklar da avuç kaşınması ile ortaya çıkar. İnsülin direncinin yüksek olması avuç içi yanmalarına ve terlemelerine neden olmaktadır.

  Egzama nedeniyle avuç içi çok sık kaşınır. Avuç içlerinde kaşıntı, kızarıklık ve kuruluk da görülmektedir. Avuç içlerinde bazı durumlarda küçük kabarcıklar ve çatlamalar meydana gelir. Yoğun bir şekilde temizlik yapan kişilerin avuç içlerinde çok sık kaşıntı ve kuruluk görülebilir. Alerjik bazı reaksiyonlar ve siroz hastalığı da avuç içlerinin yanmasına neden olur. İlaçları yan etkisi de avuç içinin yanmasına neden olur. 

Haberin Devamı

 Avuç İçi Neden Kaşınır?

  Avuç içi kaşınmasının en önemli nedeni egzamadır. Egzama hastalığı kişinin avuç içlerinde kaşıntıya neden olmaktadır. Avuç içinde çok sık kuruluk, kaşıntı ve yanma hissi ortaya çıkar. El egzaması kişide avuç içi kaşıntıya sebep olmaktadır. Avuç içi kaşıntısı alerjik bazı rahatsızlıklar sonucu oluşmaktadır. Aşırı neme maruz kalan kişilerde avuç içi kaşıntısı ortaya çıkabilir. Sert kimyasallar kullanılması nedeni ile avuç içi çok kaşınır. 

 Avuç İçi Kaşıntısına Ne Yapılır? 

 Avuç içi kaşıntısını önlemek için uygun kremler kullanılmalıdır. Parmağa, alerjik reaksiyon yaratacak yüzük ve benzeri takılar kullanılmamalıdır. Ele takılan metaller bazı deterjanlar ile temas ettiğinde avuç içlerinde kaşıntıya ve zedelenmelere neden olmaktadır. Bu nedenle eller, yüksek klorlu sudan uzak tutulmalıdır. Belli aralıklarla avuçlar yıkanmalıdır. Avuç yıkanırken soğuk su kullanılmalıdır. Buz kürü yapılarak avuç içi kaşıntısı önlenir.

Haberin Devamı

  Kaşıntı soğuk su uygulaması ile giderilir. Kaşıntıya iyi gelen en önemli yöntemlerden birisi de sodadır. Soda, avuç içi kaşıntısını önlemeye yardımcı olur. Avuç içi kaşıntının giderilmesi için aloe vera ya da yoğurt kullanılır. Defneyaprağı, limon suyu ve soda karışımı ile avuç içi kaşıntı önlenebilir. Bal ile yapılan peeling de avuç içi kaşıntıyı önleyebilecektir.

  Avuç İçi Kaşıntısı Neden Ortaya Çıkar?

  Avuç içi kaşıntısı en çok egzama nedeniyle ortaya çıkmaktadır. El egzaması avuç içinde kaşıntı ve yanmaya neden olmaktadır. Meslek gruplarına göre özellikle matbaacı, kuaför, temizlik ve tamirat sektöründe çalışanlarda avuç içi kaşıntıları çok sık görülmektedir. Egzamanın yanı sıra diyabet hastalığı da avuç içlerinin çok fazla kaşınmasına neden olmaktadır. Şeker yükseldikçe avuç içlerinde de kaşınmalar meydana gelir. Bazı alerjik reaksiyonlar nedeniyle avuç içlerinde soyulmalar, kaşıntılar ve yanmalar meydana gelir.

Haberin Devamı

  Sürekli kimyasala maruz kalma sonucunda antibakteriyel maddeler alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarır. Dermatit nedeniyle avuç içi kaşıntılar da çok fazla artacaktır. Avuç içlerindeki kaşıntının giderilmesi için antibiyotik türevi ilaçlar kullanılmalıdır. Eczanelerden alınan kremler ile birlikte avuç içlerindeki yaraların giderilmesi sağlanır. Avuç içi kaşıntının giderilmesi için hijyen de çok önemlidir. Eller soğuk su ile yıkandığında kaşıntılar da giderilecektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!