Atıkları sanata dönüştürdüler

Güncelleme Tarihi:

Atıkları sanata dönüştürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 13:59

Rize’de öğrenciler topladıkları klavye kablo gibi atık maddelerden sanat eseri yapıp sergiledi.

Haberin Devamı

Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, topladıkları atıkları sanat eserine dönüştürdü. Sanat Merkezi Müdürü Ali Atasoy, merkezin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki özel ve üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirmek amacıyla açıldığını söyledi.
Öğrencilerin güzel ve anlamlı bir çalışmaya imza attığını, gelecekte öğrencilerin bilim ve sanat alanında orijinal eserler ortaya koyacağına inandığını belirten Atasoy, atık maddelerin geri dönüşümü noktasında öğrencileri her zaman desteklediklerini söyledi.

Sanat merkezinin görsel sanatlar öğretmeni Nesrin Timurcuoğlu ise öğrencilerle iki ay boyunca başarılı bir rekreasyon çalışması ortaya koyduklarını belirtti.
Amaçlarının atıkları sanata dönüştürmek olduğunu anlatan Timurcuoğlu, "Öncelikle velilerimiz ve öğrencilerimizi bilgilendirerek klavye, mouse, oyun konsolu, CD, kablo, metal plama gibi atıkları topladık. Topladığımız materyalleri bir depoda biriktirdik. Öğrencilerimizle neler yapabileceğimizi düşündük ve sonra Mevlana heykeli yapma fikri oluştu. Bunun yanı sıra insan yüzü de yaptık" diye konuştu.
5. sınıf öğrencisi Arda Alaca, parçaları kapı kapı gezerek topladıklarını ve daha sonra bir depoda biriktirdiklerini belirtti.
Öğrencilerden Ahmet Serhat Yıldız ise topladıkları atık eşyaları nasıl geri dönüştüreceklerini düşündüklerini anlatarak, "İnsan modelleri ve farklı modeller yapmaya karar verdik. Bozuk elektronik malzemeler, kırık oyuncaklar ve farklı materyaller kullandık. Malzemeleri toplarken velilerimizden yardım aldık. Çöpler etrafı kirletiyor, biz de çöpleri sanata dönüştürerek geri dönüşüme kazandırmış olduk" diye konuştu.
Öğrenciler atık malzemeleri çöpe atmak yerine değerlendirmeyi öğrendiklerine söyleyerek, yaptıkları eserlerle çevreye zarar veren maddelerden güzel ürünlerin ortaya çıkabileceğini gösterdiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!