Ateşkes Nasıl Yazılır? Ateşkes Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes Nasıl Yazılır Ateşkes Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:43

Türkçede bazı kelimeler birleşik bazı kelime grupları ise ayrı şekilde yazılır. Ancak bu konu üzerinde çok sık yazım hatası öne çıktığını söylemek mümkün. Peki, Ateşkes nasıl yazılır? Ateşkes kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda merak edilenler.

Haberin Devamı

Taşıdığı anlam ile beraber Ateşkes kelimesi günümüzde pek çok farklı amaç altında değerlendirilir. Özellikle devlet veya toplumlar üzerinden, belli bir süre yaşanan barışı temsil etmektedir. Bununla beraber nasıl yazılması gerektiği de yine önemli bir yer taşıyor. 

 Ateşkes Nasıl Yazılır? 

 Ateşkes kelimesinin doğru şekilde yazılışı birleşik olarak ele alınmış halidir. Yani bu doğrultuda ‘ateşkes’ biçiminde yazım üzerinden öne çıkar. Böylece herhangi bir okuma ve yazma hatası olmadan cümle içerisinde veya tek başına kullanılabilir. Özellikle bu konuda yapılan en büyük hata, ‘Ateş kes’ biçiminde ayrı yazılmasıdır. Ancak doğru yazımı birleşik olarak ele alınmış halidir. 

 Ateşkes Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit ateşkes kelimesi şu şekilde ele alınır ve doğru yazılır. 

 Ateşkes (Doğru)

 Ateş kes (Yanlış) 

Haberin Devamı

 Yukarıdaki örneklere bakıldı vakit bu kelimenin birleşik olarak yazılması gerektiği ön plana çıkıyor. Böylece taşımış olduğu anlam ile beraber tek başına veya cümle içerisinde amaca uygun değerlendirilebilir. Özellikle ayrı olarak yazılması eşliğinde tamamen farklı bir anlam ortaya çıkarabileceğini söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı anlamı bozmamak için birleşik olarak ele alınmalı ve kullanılmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!