Atatürk tişörtüne maaş kesme cezası

Güncelleme Tarihi:

Atatürk tişörtüne maaş kesme cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 00:00

İzmir’deki Cumhuriyet mitingine katıldığı, 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerine Atatürk portreli, ’Cumhuriyete sahip çık’ yazılı tişört giydirdiği gerekçesiyle, Isparta’da IYAŞ Selçuklu İlkğretim Okulu Beden Eğitimi öğretmeni Halil Özçimen hakkında soruşturma açıldı.

Bakan Çelik olaya dün el koyup, inceleme talimatı verdi.

ISPARTA IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Halil İbrahim Özçimen (52) hakkında, 13 Mayıs’ta İzmir’de yapılan Cumhuriyet Mitingi’ne katıldığı ve 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerine ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde ’Cumhuriyete Sahip Çık’ yazılı tişört giydirdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Özçimen, savunmasında, Cumhuriyet Mitingi’ne mesai saati dışındaki bir günde, devlet memuru olarak değil, Cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkmak isteyen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak katıldığını belirtti. 19 Mayıs törenlerinde giydirdiği tişörtler için ise, Özçimen, şu savunmayı yaptı: "Atatürkçüyüm ve Anayasamızın bana vermiş olduğu; Cumhuriyeti, Atatürkçülüğü öğrencilere öğretme görevini 19 Mayıs’ta gerçekleştirmiş oldum. Asıl suç işleyenler, bu ilkelere sahip çıkanları suçlu olarak yargılayanlardır. Bu soruşturmadan dolayı gelecek cezayı dosyamda onurla taşıyacağım."

Savunmanın ardından, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, öğretmen Özçimen hakkında, suçu sabit bulunarak 30’da 1 oranında (40 YTL) aylıktan kesme cezası uygulandı. Eğitim-Sen karara tepki göstererek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kentteki tarikat yurtlarını denetlemek yerine irticai kadrolaşma peşinde koştuğunu ve Atatürkçü öğretmenlere savaş açtığını öne sürdü. İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise, "Okul müdürü teklif etmiştir, müfettişlerimiz de gerekli incelemeyi yapmıştır. Öğrencilerimizi hiç kimse falancı ya da filancı yapamaz. Öğrencilerimizin hepsi Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve milliyetçidir" dedi.

BAKAN DÜN EL KOYDU

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, dün konuyla ilgili inceleme başlatılması talimatı verdi. Bakanlık açıklamasında, inceleme sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağı da kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!