Arnavutluk'ta 31 eğitim kurumu kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Arnavutlukta 31 eğitim kurumu kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 10:30

Arnavutluk'ta, "düşük kalitede eğitim vermek ve para karşılığında diploma satmak" gerekçesiyle ülkedeki 18 üniversitenin eğitim ruhsatı iptal edildi. 13 özel yüksek eğitim kurumunun faaliyeti de askıya alındı.

Haberin Devamı

Hükümet, eğitim kalitesini artırmak çalışma başlattı. Özellikle eğitim kurumlarında uzmanlardan oluşan grubun aylarca süren teftişinin ardından, çok sayıda eğitim kurumunda “düşük kalitede eğitim verildiği” anlaşıldı.

Arnavutluk Eğitim Bakanlığı da aralarında 18 üniversitenin bulunduğu 31 eğitim kurumunu “düşük kalitede eğitim vermek ve para karşılığında diploma satmak” gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

Hükümetin üniversiteleri kapatma ve askıya alma ile ilgili aldığı kararın ardından, bu kurumlarda eğitim gören öğrenciler farklı eğitim kurumlarına geçiş yapması için gerekli düzenleme yapılacak.

Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Lindita Nikolla, öğrencileri farklı yüksek eğitim kurumlarına yerleştirmek üzere somut bir taslağın hazır olduğunu açıkladı.

Hükümetin gerekli tedbirleri aldığını belirten Nikolla, "Bu karardan etkilenen 5 bin 820 öğrencinin farklı yüksek eğitim kurumlarına yerleştirmek için somut bir planımız hazır" diye konuştu.

Bu arada, yetkililer, kapatılacak okullardan mezun öğrencileri mağdur etmemek adına diplomalarını geçerli sayacak.

Eğitim ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Arnavutluk üniversitelerinde toplam 176 bin 171 öğrenci eğitim görürken, üniversitelerde 11 bin 62 öğretim üyesi çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!