Arama yapan ekipler kaza atlattı

Güncelleme Tarihi:

Arama yapan ekipler kaza atlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 13:51

Muş'un Varto ilçesine bağlı Şanlıca köyünde vekil öğretmenlik yapan ve balık avlarken düştüğü Murat Nehri'nde kaybolan Harun Can'ın bulunması için çalışmalarını sürdüren sivil savunma ekibi, kaza atlattı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Akkonak köyüne bağlı Göçmenler mezrası yakınlarında 3 gün önce balık avlarken nehre düşerek kaybolan Can'ın bulunması için çalışmalarını sürdüren Muş Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı 4 kişilik ekibin bulunduğu kurtarma botu kayalara çarptı.

Kayalara takılan bot üzerinde mahsur kalan 4 kişinin kurtarılması için gelen ekibin çalışması sonuçsuz kalınca, jandarma ve köylülerden yardım istendi.

Tarihi Murat Köprüsü üzerinde yapılan müdahaleyle mahsur kalan botun akıntıya kapılması önlendikten sonra bir sal ve botla 4 kişilik arama ekibi kurtarıldı.

Yaklaşık 1.5 saat süren kurtarma çalışmasında sivil savunma ekibini kurtarmak için olay yerine giden yardım botunun motoru da arızalandı.

Sivil Savunma Müdürü Abdurrahim Dayanan, arama ekiplerinin büyük bir tehlike atlattığını belirterek, “Van'dan gelen sivil savunma ekibi, jandarma ve köylülerin yardımıyla mahsur kalanları kurtardık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!