Araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? SMS veya PTT ile hasar kaydı nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır SMS veya PTT ile hasar kaydı nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 17:57

Araç sorgulama işlemi yapmak, ikinci el araç alacağınız zaman yanlış seçimler yapmamanız için çok önemlidir. Yeni araç alımı için bütçeniz yoksa ya da tercihinizi ikinci el araçtan kullanacaksanız, öncelikle aracın hasar kaydını sorgulamanız gerekiyor. Araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Araç sorgulama işlemi sayesinde ilgilendiğiniz aracın geçmiş senelerdeki hasar kaydını kolaylıkla kısa bir zaman içinde öğrenebilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Araç sorgulama yapmak, ikinci el araç alacağınız zaman yanlış seçimler yapmamak için çok önemlidir. Yeni bir araç alımı yapmak için bütçeniz bulunmuyorsa ya da tercihinizi ikinci el araçtan kullanmak istiyorsanız, aracın hasar kaydını kesinlikle sorgulamanız gerekiyor.

Araç sorgulama işlemi sayesinde ikinci el otomobil satın almak isteyen kişiler, seçtikleri aracın bütün hasar geçmişine, trafikte bulunduğu süre boyunca ne kadar kaskolu olduğuna, arabanın kasko bilgilerine, kaza tutanaklarına, aracın kaç defa el değiştirdiğine ve en son sahibinin kim olduğuna kadar pek çok bilgiye plaka sorgulama işlemi yaparak ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Araç plaka sorgulama işlemi sayesinde aracın hangi servis süreçlerinde, hangi parçalarının değiştiğini ve değişen parçaların orijinal olup olmadığını, aracın kaza yapıp yapmadığını, yapılan kazanın ne kadar büyük bir kaza olduğunu ve hasar tutarını, oranını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hasar kaydı sorgulama işlemlerinin ise, 2003 yılından sonrasındaki hasar bilgileri ile sınırlı olduğunu unutmamanız gerekir.

SMS ya da PTT ile Hasar Kaydı Nasıl Öğrenilir?

Bir aracın kaza sorgulama yapmak ve hasar geçmişini öğrenmek için SMS yolunu tercih edebilirsiniz. SMS yöntemi çok kolay ve pratik olduğu için sıkça tercih ediliyor.

Plaka sorgulatma işlemi yapmak için incelediğiniz aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödeyerek 5664’e göndermeniz gerekir. Bu sayede aracın plakası değişse bile, eski hasar bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Mesajı gönderdikten sonra kısa bir süre içinde SMS olarak bilgi verilir. Size gelecek olan mesajda aracın hangi tarihlerde ve nasıl bir kazaya karıştığı, hasarların maliyeti ve araçta ne gibi hasarlar oluştuğu gibi konular detaylı bir şekilde ifade edilir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!