Antrenman nasıl yazılır? Antrenman kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Antrenman nasıl yazılır Antrenman kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2022 00:13

Hemen hemen tüm spor dallarında kullanılan antrenman sözcüğü dilimize Fransızcadan geçmiştir. Orijinal dilinde ''entrainement'' şeklinde yazılan bu sözcük, sporcuların müsabakadan önce yaptıkları hazırlık çalışması demektir. Bu kelimeden türetilmiş olan antrenör ise çalıştırıcı ve sportif direktör anlamına gelir. Antrenman nasıl yazılır? Antrenman kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek kelimeler ve cümleler ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

  Günümüzde halen kullanılmakta olan birçok spor terimi yabancı kökenlidir. Bu kelimelerden en bilinenleri ve doğru yazılışları şu şekildedir:  1- Ofsayt 2- Korner 3- Penaltı 4- Degaj 5- Endirekt Serbest Vuruş 6- Frikik 7- Taç 8- Faul 9- Ribaund 10- Blok 

 Antrenman Nasıl Yazılır? 

 Hazırlık ve idman sözcükleriyle eş anlamlı olan antrenman kelimesi, başta futbol olmak üzere birçok spor dalında kullanılan bir terimdir. Kelimenin doğru yazılışı: 

 ''ANTRENMAN'' 

 Antrenman Kelimesi TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Türkçeye, Fransızca, Latince ve Yunanca gibi Avrupa dillerinden geçmiş olan bazı sözcüklerin yazımı sıklıkla karıştırılıyor. Bunun en büyük nedeni, bu sözcüklerin yanlış telaffuz edilmesidir. Genellikle ''antreman'' şeklinde yanlış telaffuz edilen Antrenman kelimesinin doğru yazılışı şu şekildedir. 

 ANTRENMAN - Doğru Kullanım 

 ANTREMAN - Yanlış Kullanım

 ANTİREMAN - Yanlış Kullanım 

Haberin Devamı

 Antrenman Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı 

 1- Antrenmanda sakatlanan yıldız oyuncu yaklaşık 2 ay boyunca yeşil sahalardan ayrı kalacak. (Doğru Kullanım) 

 2- Futbol kulübümüz, günde çift antreman yaparak derbi hazırlıklarını sürdürüyor.

 (Yanlış Kullanım)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!