Anne Karnında Bebek Hareket Etmezse Ne Yapılmalı? Anne Karnındaki Bebeğin Hareketleri Nasıl Olmalı

Güncelleme Tarihi:

Anne Karnında Bebek Hareket Etmezse Ne Yapılmalı Anne Karnındaki Bebeğin Hareketleri Nasıl Olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:09

Anne karnındaki bebek hareket etmiyorsa bir şeyler atıştırmak ve kan şekerinin yükselmesini sağlamak gerekir. Genelde bir şeyler atıştırıldığında bebekler hareket eder. Fakat buna rağmen hareket etmiyorsa hareket edebilir ve bunu birkaç saat daha gözlemleyebilirsiniz. Anne kanında bebek hareket etmezse ne yapılması gerekir ve hareketler dönem dönem nasıl olmalıdır sizler için tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Anne karnında bebek 1. trimester, 2. trimester ve 3. trimester dönemlerinde gelişim gösterir. Genelde bebeğin hareketleri 2. trimester döneminde hissedilmeye başlanır ve 3. trimester döneminde de artış gösterir.

 Anne Karnında Bebek Hareket Etmezse Ne Yapılmalı? 

 Eğer 2 saatlik sürenin ilk 1 saatinde bebek hareket etmezse ayağa kalkıp yürüyün veya hafif bir şeyler atıştırın. 2 saatin sonunda bebeğinizde hala bir hareket olmazsa bunu tekrar kontrol edin ve ilerleyen saatlerde de hareketleri analiz edin. İlerleyen saatlerde de bebeğiniz hareket etmiyorsa herhangi bir sorun ihtimaline karşın mutlaka doktorunuzu arayın. İlk 2 saat içinde panik yapmaya gerek olmasa da ilerleyen saatlerde panik yaratabilir. Çünkü bebekler de uyur ve bu nedenle hareket beklediğiniz saatte de uyuyor olabilir.

Haberin Devamı

  Gün içinde tekrar denemek ve sonrasında bir çözüm aramak daha mantıklı olur. Ayrıca bebeğin hareket sayısını ya da hareketleri asla başka bir bebek ile kıyaslamayın. Çünkü her bebeğin anne karnındaki hareket düzeni farklıdır. Bebeğinizin kendi hareket rutininde bir değişiklik yoksa problem yok demektir.

  Anne Karnındaki Bebeğin Hareketleri Nasıl Olmalı 

 Hamileliğin 3 trimester olduğunu bilmek ve hareketleri de buna göre ayırmak gerekir. Anne karnındaki bebeğin hareketleri dönem dönem şu şekilde olmalıdır:

 Birinci trimester: Hamileliğin 1. trimester döneminde bebek küçüktür ve kasları henüz gelişmemiştir. Bu nedenle bu dönemde bebeğin hareketini hissetmek genelde mümkün olmaz. Eğer bu dönemde karnınızda hareket hissederseniz bu büyük ihtimal bağırsak ya da mide hareketi olabilir.

İkinci trimester: Bebeğin anne karnındaki ilk hareketler bu dönemde hissedilir. Bebeğin kas kuvveti ikinci trimester döneminde gelişir ve hareketler de hissedilmeye başlanır. Çoğu anne adayı 18 ve 24 haftalar arasında bebeğin hareketlerini hissetmeye başlar. Bu dönemde anne bir şeyler yediğinde, dinlendiğinde ya da gerildiğinde bebek hareket eder. 

Üçüncü trimester: 28. haftadan sonra bebeğin hareketleri düzenli bir şekilde hissedilir. Bu dönemde bebeğin hareketlerini ezberlemeli ve buna göre ara ara kontrol etmelisiniz. İki saatlik süre içinde bebeğin karnınızda en az 10 kez hareket etmesi beklenir. Bu testi yaparak bebeğinizde bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Bebeğin Anne Karnında Hareketleri Nasıl Hissedilir? 

 Bebeğinizin karnınızdaki hareketlerini hissetmeniz için yemek yemeniz ya da hareket etmeniz gerekir. Bazı bebekler anne dinlenirken hareket etse de genel olarak bir şeyler atıştırıldığında hareket ederler. Bir şeyler yerken annenin kan şekeri yükselir ve bu durum bebeğe de geçtiğinden o da doyar. Bebek doyduğunda hareket eder ve bu da annenin hissedebileceği bir hareket olur. Birinci trimester döneminde bebeğin hareketi genelde olmaz fakat bazı anneler tarafından hissedilmesi mümkün değil denmez. 

 Hareketler ikinci trimester döneminde başlar ve üçüncü trimester döneminde de artarak devam eder. Hamileliğin son dönemlerinde bebek büyümüş olduğundan hareketleri oldukça hissedilir. Bu dönemde bebeğin hıçkırığını duymak bile normaldir. 36. haftadan sonra ise bebek büyümüş ve karında dönmeye başlamış olur. Karnınızda döner ve başı aşağıda ayakları yukarıda olabilir. Eğer bebeğiniz bu pozisyona geldiyse kafası rahim boynuna yakın olduğundan başı baskı yapabilir. Bu durum aynı zamanda doğuma az kaldığını da gösterir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!