Anasınıfı öğrencilerinin okul çilesi

Güncelleme Tarihi:

Anasınıfı öğrencilerinin okul çilesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 17:17

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte Çivril’in mahalleye dönüştürülen Yuva Köyü’nde anasınıfı öğrencileri için taşımalı eğitimi kaldırıldı. Mahalleye 7 kilometre mesafedeki Işıklı İlkokulu Anasınıfı’nda öğrenim gören 10 öğrenci bu nedenle sıkıntı yaşarken velileri yetkililerden soruna çözüm bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Yuva Mahalle sakinlerinden Hüseyin Güneş, mahallede 30 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında Işıklı İlkokulu’na gittiğine dikkati çekip, "Anasınıfı öğrencilerimiz için servis kaldırılmıyor. Bazıları kendi imkanlarıyla çocuğunu okula götürüyor. Olanakları kısıtlı olan aileler ise çocuklarını anaokuluna gönderemiyor” dedi.

Çivril İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Çivril Belediyesi ile görüşüp, anaokulu öğrencileri için servis istediklerini de belirten Güneş, "Bu üç kurumun yetkilileri, ‘Bizim sorunumuz değil. Çocuklarınızı nasıl gönderirseniz gönderin’ diyerek, garip bir tavır takındı. Çocuklarımızın anaokuluna düzenli bir şekilde devam edebilmeleri için yetkililerinin servis sorununu çözmesi gerekiyor. Konuyla ilgili görüşmek için Vali Şükrü Kocatepe’den de randevu talebinde bulunduk" diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise, kendilerinin anaokulu öğrencilerini taşımalı eğitim kapsamında okula götürme yetkilerinin olmadığını, taşımalı eğitimin sadece ilk, orta ve lise öğrencilerini kapsadığını vurgulayıp, "Ancak, kaymakamlıkların bu konuda bütçesi var. Bir çok ilçemizde anaokulu öğrencilerini kaymakamlıklar okula ulaştırıyor. Konuyu Çivril Kaymakamlığı’nın çözmesi gerekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!