Ana Sayfa nasıl yazılır? TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? Ana Sayfa yazımı

Güncelleme Tarihi:

Ana Sayfa nasıl yazılır TDKya göre bitişik mi ayrı mı yazılır Ana Sayfa yazımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 02:42

İnternet sitelerine tıklandığında açılan ilk sayfaya ana sayfa denir. İngilizce olan ''Home Page'' kelimesinin birebir Türkçe çevirisi olan bu kelime genellikle web sayfaları ve e-ticaret siteleri için kullanılır. Ana sayfa kelimesinin nasıl yazıldığı ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. TDK'ya göre Ana sayfa nasıl yazılır? Bitişik mi yoksa ayrı mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kitap ve dergi gibi hem süreli hem de süresiz yayınların ilk sayfalarına ise Baş Sayfa denir. Baş Sayfa tamlama olduğu için bitişik değil ayrı yazılması gerekir.

 TDK'ya göre Ana Sayfa Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

 İngilizcede Home Page ana sayfa anlamına gelir. Home kelimesinin sözlük anlamı ev ve yuva olsa da yan anlamı ana ve temeldir. Birebir çeviri yöntemiyle Türkçeye çevrilen bu kelime günlük hayatta Ana Sayfa olarak kullanılır.

 Ana sayfa, internet siteleri açıldığında karşımıza çıkan ilk sayfadır. Bu sayfanın üst kısmında künye, misyon ve iletişim gibi bilgiler yer alır. Sitedeki diğer bölümlere ulaşmak için bu sayfa kullanıldığından ''Ana Sayfa'' olarak tanımlanmıştır.

TDK'ya göre bu sözcüğün doğru yazımı şu şekildedir:

 ANA SAYFA

 Dil bilgisi kurallarına göre Türkçedeki tüm tamlamalar ayrı, birleşik isimler ve kaynaşmış kelimeler ise bitişik yazılır. Bu kelime de bir tamlama olduğu için ayrı yazılması gerekir.

 Örnek Cümle:

Haberin Devamı

 Dünden beri sitenin ana sayfasına erişim sağlanamıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!