Amerika Bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Amerika Bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 17:55

Tüm ülkelerin bağımsızlıklarının sembolü olan kendine özgü bayrakları bulunmaktadır. Amerika bayrağı da bir anlamı olan özel bir bayrak olarak ifade edilebilir. Bu bakımdan Amerikan bayrağının ne anlama geldiğini öğrenmek ve hangi renklerin kullanıldığını bilmek isteyebilirsiniz. Amerika bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Amerika bayrağı, kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelmektedir. Bayrağın üzerinde toplamda 13 şerit bulunduğunu söylemek de mümkündür. Yatay bir şekilde bulunan şeritlerin sol üst köşesinde ise küçük bir kare içerisinde 50 adet küçük yıldız yer almaktadır. Yıldızlar ise ülkenin sahip olduğu eyaletleri simgelemektedir. ABD bayrağı son halini alana kadar toplam olarak 26 kez değiştirilmiştir.

Amerika Bayrağı Anlamı Nedir?

Ülkelerin bayraklarının bir anlama sahip olduklarını söylemek mümkündür. Amerika Birleşik Devletlerinin bayrağının toplamı 13 olan şeritlerin altısı beyaz, yedisi kırmızıdır, ülkenin kuruluş döneminde Birleşik Krallık'a başkaldıran Onüç Koloni'yi simgelemektedir. ABD bayrağının toplam olarak 13 çizgiden oluştuğunu söylemek mümkündür.

Bayrakta Hangi Renkler Bulunur?

Amerika bayrağında üç farklı renk bulunmaktadır. Bayrakta bulunan renklerin kırmızı, beyaz ve mavi olduğunu söylemek mümkündür. Bayrak üzerinde bulunan 13 şeritten altısı beyaz, yedisi kırmızı renkten oluşmaktadır. 48 yıldızlı bayrağa kadar yıldızların duruş pozisyonu belli değildi. 1934 yılında ise bayrağın sahip oldukları renk tonlarının tamamen standartlaştığını söylemek mümkündür.

Renklerinin Anlamları

Amerika bayrağında yer alan renklerin de sahip oldukları anlamların olduğunu söylemek mümkündür. Bayrak üzerinde mavi, kırmızı ve beyaz renkler yer almaktadır. Bayrak üzerinde bulunan şeritlerin ülkenin kuruluş döneminde Birleşik Krallık'a başkaldıran Onüç Koloni'yi simgelediğini söylemek mümkündür. Bayrakta bulunan renklerin ifade ettikleri anlamlar ise;

Beyaz: Saflık, temizlik.

Kırmızı: Kahramanlık, cesaret.

Haberin Devamı

Mavi: Azim olarak ifade edilebilir.

BAKMADAN GEÇME!