ALO 147 ile 800 kız çocuğu eğitime kavuştu

Güncelleme Tarihi:

ALO 147 ile 800 kız çocuğu eğitime kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 10:41

MEB İletişim Merkezi MEBİM 147 birinci yılını geride bıraktı. Van depremi sonrasında yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunan iletişim merkezi okumak istiyorum diyerek arayan 800 kız çocuğunu eğitime kazandırdı.

Haberin Devamı

Van- Erciş’te Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türksat ve Turkcell Global Bilgi iş birliğiyle açılan ve birinci yılını geriden bırakan MEBİM 147, şehrin deprem sonrasında zarara uğrayan sosyal ve ekonomik hayatının normalleşmesinde katkı sağladı. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi de olan iletişim merkezi, yayınladığı kamu spotları ve aldığı çağrılar ile 800 kız çocuğunu eğitime kavuşturdu. 1 yıl içerisinde 952 bin 225 başvuruyu da cevapladı. ALO 147 ile Türkiye’nin dört bir tarafından arayanların görevleriyle ilgili her türlü bilgi edinme, talep, görüş ve öneri, şikayet başvurularını 7 gün 24 saat karşılıyor. Yakında yurt dışından da çağrı almaya başlayacak olan iletişim merkezi, bu konudaki çalışmalarını sonlandırmak üzere. MEBİM 147, bugüne kadar en çok “Açık öğretim lisesi iş ve işlemleri”, “4+4+4 eğitim sitemi”, “Mesleki açık öğretim lisesi iş ve işlemleri” ve “Personel işlemleri” konuları ile ilgili olarak arandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin eğitime ilişkin bütün sorularına, sorunlarına kulak veriyoruz. Bunların içinde ‘biz buradayız’ diyen 800 kız çocuğumuzun MEBİM 147 sayesinde sesini duyurması ve çocuklarımızın okullarına kavuşmasının ayrıca anılmayı hak ettiğini düşünüyorum. Depremin izlerini silmek amacıyla Van Erciş’te kurulan merkezimiz; depremzedelerle engelli vatandaşlarımızı istihdam eden bölgenin ikinci büyük işletmesi olma özelliğiyle de örnek bir sosyal sorumluluk projesi oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!