Almanca Oyun Nickleri - En Etkileyici Nickler Ve Anlamları

Güncelleme Tarihi:

Almanca Oyun Nickleri - En Etkileyici Nickler Ve Anlamları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2021 21:13

Çağımızda her alandaki gelişmeler baş döndürücü bir hızda gerçekleşmektedir. Teknoloji, mimari, çevre, sanayi ve elbette iletişim dolayısıyla da sosyal medya. Gerçekten günümüzde sosyal medya sayesinde tüm dünya adeta "küçük bir köye" dönüştü. Dünyanın en ücra köşesindeki kişi elinde cep telefonu ve internet sayesinde bir başka coğrafyadaki kişilerle anlık bilgi paylaşımında bulunabilmektedir. Sosyal medyanın süreç içerisinde kendine özgü bir terminolojisi ve jargonu da oluşmaya başladı. İşte bu bağlamda "nick" nedir, Almanca oyun nickleri nelerdir, en etkileyici nickler, anlamları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Sosyal medyayı aktif ve yoğun biçimde kullananlar oyun nickleri oluştururken Türkçe'nin dışında başka dilleri seçmektedirler ki; İngilizceden sonra en fazla tercih edilen Almanca nickler olmaktadır. 

 Almanca Oyun Nickleri 

 Sosyal medyanın ortaya çıkıp gelişmesi ile birlikte, iletişim çok hızlandı ve çeşitlendi. Bunlardan bir şekli de insanların oyunlarda sosyal medya ortamında bir araya gelmesidir. Çok farklı bölge ve ülkelerden bir oyunda buluşabilmektedirler. Bu oyunlara girerken de "nick name" kullanmaktadırlar. 

 "Nick" sözcüğü genel olarak sosyal medyada kullanılan "takma isim" olarak bilinmektedir.

 Nick sözcüğü İngilizcedir. Nick kelimesi İngilizcede hem fiil hem de isim olarak kullanılır. Fiil olarak kullanılan nick sözcüğünün Türkçe karşılığı; kesmek, çentmek, gafil avlamak, isabet ettirmek gibi anlamlara gelmektedir. Nick sözcüğü isim olarak kullanıldığında ise Türkçe manası karakol, gedik şeklindedir. 

Haberin Devamı

 Sosyal medya kullanıcıları oyun için kendilerine bir "nick name" seçmekte ve oluşturmaktadırlar. Bu nick name oluşturma sırasında etkileyici, çarpıcı, ya da ünlü isimlerden esinlenmektedirler. Genellikle de İngilizce sözcükler kullanılmaktadır. Fakat Almanca nickler de son derece yaygındır. 

 Almanca nicklere bazı örnekler vermek gerekirse; "die Fliege", "die schlafende Königin", "heisser Tag","der Tod" 

 En Etkileyici Nickler Ve Anlamları 

 Sosyal medyada oyunlarda kullanılan bazı etkileyici Almanca nickler ve anlamlarına örnek olarak şunlar gösterilebilir: 

blauer Blut mavi kan 

der Tod ölüm 

die müde Flüge yorgun sinek 

der rote Faust kırmızı yumruk 

der lange König uzun kral 

ewige Langeweile sonsuz sıkıntı 

harte Zeiten zor zamanlar 

der jüngste Alte en genç yaşlı 

die schwarze Rose siyah gül

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!