Alexander Graham Bell neyi buldu ya da icat etti? Alexander Graham Bell buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Alexander Graham Bell neyi buldu ya da icat etti Alexander Graham Bell buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 15:01

Günümüzde teknolojinin de ilerlemesi ile her geçen gün yeni özelliklerle donatılan aletlerden biri telefonlar olarak ifade edilmektedir. İnsanların elinden düşürmediği telefonun tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Alexander Graham Bell telefonun mucidi olarak belirtilmektedir. Peki, Alexander Graham Bell neyi buldu ya da icat etti? Alexander Graham Bell buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır? İşte, Alexander Graham Bell ve icadı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Alexander Graham Bell, telefonu icat ederek birbirinden uzak olan kişilerin birbirini duyarak iletişim kurmalarını sağlamıştır.

 Alexander Graham Bell Neyi Buladu ya da İcat Etti?

 Alexander Graham Bell, işitme engelli bir anneye sahipti. Dedesi ve babası işitme engelli olan kişiler için çeşitli çalışmalar yapmıştı. Alexander Graham Bell babasının çalışmalarını devam ettirmek için Amerika'ya giderek çalışmalarını buradan devam ettirmiştir. Alexander Graham Bell sesin bir tel aracılığı ile aktarılabileceğini düşünerek telefon icadının temellerini atmıştır. Antonio Meucci, Alexander Graham Bell'den önce bunu düşünmüş ancak çalışmaları için gerekli patenti alamamıştır. Alexander Graham Bell 1876 tarihinde telefonu icat etmiştir.

 Alexander Graham Bell Buluşları ve Bilime Katkıları

Haberin Devamı

 Alexander Graham Bell günümüzde yanımızdan ayırmadığımız telefonu icat eden ilk kişi olarak belirtilmektedir. İletişim için oldukça önemli olan bu buluş tüm dünyada ses getirmişti. Alexander Graham Bell'in bu icadından önce insanlar haberleşmek için Mors alfabesi ile telgraf hatlarını kullanmaktaydı. Telgraf tellerine insan sesinin aktarılmasının imkanı olmadığı için telefon farklı bir yöntemle geliştirildi. Telgraftan çok önce ise insanlar haberleşmek için atlı ulaklar, güvercinler, duman işaretleri ve gemileri kullanmaktaydı.

 Telefon icadından başka buluşlara da sahip olan Alaexander Graham Bell metal bir detektör icat etmiştir. Bundan başka fotofon adı verilen bir iletişim cihazı ile pikap da icatları arasında yer almaktadır. Graham Bell İşitme sorunlarının tespiti için bir işitme ölçer icat etmiştir. Alexander Graham Bell havacılık alanında ve hidrofoil gibi icatlarda yapmıştır. Alexander Graham Bell özellikle dünyanın en hızlı hidrofoili ile de bilinmektedir. Alexander Graham Bell gümüş dart ve uçurtma yapımında da çalışmalara katkı sağlamıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!