Alay Etmek ne demek? Alay Etmek deyiminin anlamı ve cümle içinde örnek kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Alay Etmek ne demek Alay Etmek deyiminin anlamı ve cümle içinde örnek kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2021 04:52

Türkçede cümle içinde kullanılan pek çok deyim bulunmaktadır. Günlük yaşamımızda, okuduğumuz kitaplarda ya da televizyon programlarında bu deyimlerle sıklıkla karşılaşırız. Alay etmek de bir deyimdir ve cümle içinde sürekli kullanılmaktadır. Alay etmek ne demek? Alay etmek deyiminin anlamı ve cümle içinde örnek kullanımı ile alakalı bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Alay etmek deyiminin cümle içerisinde sıklıkla kullanıldığına şahit olmuşsunuzdur. Bir deyimin cümle içerisinde ne amaçla kullanıldığının anlaşılması için bu deyimin anlamının iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir.

 Alay Etmek Ne Demek?

 Alay etmek, kişilerin kusurlu ya da eksik durumları ile ilgili küçümseyici bir şekilde konuşmaktır. Bu gibi durumlar alay edilen kişinin kendini bu durum ile alakalı olarak kötü hissetmesine sebep olmaktadır.

 Alay Etmek Deyiminin Anlamı (TDK)

 Türk Dil Kurumuna göre alay etmek deyimi bir kişinin eksik ya da kusurlu olan bir durumu hakkında küçümseyici ve aşağılayıcı şekilde konuşmak şeklinde tanımlanmaktadır. İnsanların eksik yanları ile ilgili bu tarz konuşmalar doğru değildir ve hoş karşılanmaz.

 Alay Etmek Örnek Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Kedinin şaşı bakan gözleriyle alay ediyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!