Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 02:25

Meslek seçimi yapmak büyük bir özen gerektirir. Kişisel yeteneklere ve ilgi alanlarına göre meslekler seçilmelidir En çok tercih edilen mesleklerden bir tanesi de aile ve tüketici bilimleri bölümüdür. Aile ve tüketici bilimleri bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Aile ve tüketici bilimleri bölümü toplumun yaşam kalitesine ve aile bireylerinin ekonomik kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalar yapacak kişileri yetiştirir.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Üniversitelerde bulunan aile ve tüketici bilimleri bölümü bu alanda uzman kişiler yetiştirir. Bu alanda çalışan kişiler genellikle çalıştığı kurumun ve toplumun yaşam kalitesini ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Bu bölüm sayesinde kişiler aile bireylerinin ve ailelerin tüketim davranışlarını da analiz eder. Bu noktada çeşitli denetimler ve planlar da oluşturulabilir.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Nedir?

 Aile ve tüketici bilimleri, toplumdaki ekonomik işleyiş ve aile bireylerinin ekonomik kaynaklarını doğru bir şekilde planlamasının teknikleri öğretilir. Bu nedenle tüketici davranışlarının analiz edilmesi ve kontrol edilmesi için çalışmalar yürütülür.

Haberin Devamı

 Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümünün Amacı Nedir?

 Aile ve tüketici bilimleri bölümünün amacı toplum içerisinde aile ve tüketici bilimleri konusunda deneyimli çalışanlar yetiştirilmesidir. Bu alanda yetişen kişiler kurumsal şirketlerde çalışabildikleri gibi bireysel aile danışmanlığı da verebilirler.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Mezunu Ne İş Yapar?

 Aile ve tüketici bilimleri mezunları işin oldukça geniş iş olanakları bulunmaktadır. O nedenle aile ve tüketici bilimleri bölümünden mezun olan kişiler tüketim ve pazarlamanın olduğu alanlarda çalışma imkanına sahip olurlar.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Kaç Yıllıktır?

 Üniversitelerdeki aile ve tüketici bilimleri bölümü dört yıllık lisans eğitimi vermektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler için iş imkanları da oldukça yüksektir. Bu bölümde öğrencilere dört yıl boyunca aile ekonomi planlaması doğru teknikler ile anlatılır. Bunun yanı sıra tüketim alışkanlıkları nedeni ile de çalışmalar yapılıyor.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Aile ve tüketici bilimleri bölümünde okumak için sorumluluk sahibi ve disiplinli olmak gerekir. Aynı zamanda bu bölümde okumak için iyi bir planlama ve organizasyon yeteneğine sahip olmak gerekir. Yeniliklere ayak uydurabilen ve meraklı kişiler aile ve tüketici bilimleri bölümünde okuyabilirler.

Haberin Devamı

 Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretimi İngilizce midir?

 Aile ve tüketici bilimleri bölümünde öğretim dili Türkçe olarak belirlenmiştir. Bu bölümde yalnızca basit düzeyde İngilizce dersler verilmektedir.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Üniversitelerde yer alan aile ve tüketici bilimleri bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Dolayısı ile bu bölümde okumak isteyen kişiler üniversite sınavına girdiklerinde Matematik ve Türkçe sorularını cevaplayabilirler. Bu sınavdan alınan yüksek puan ile aile ve tüketici bilimleri bölümüne yerleşmek mümkün.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Aile ve tüketici bilimleri bölümünde aile yapısı, genel muhasebe, aile ilişkileri, tüketici eğitimi ve tüketici hukuku gibi dersler verilmektedir. Bunun yanı sıra bu bölümdeki öğrencilere aile ve çevre, konutlarda tasarım ve dekorasyon, aile ve tüketici bilimlerinde evde bakım hizmetleri ile konutlarda fiziksel çevre ve yönetim gibi dersler veriliyor.

Haberin Devamı

 Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Üniversitelerdeki aile ve tüketici bilimleri bölümünün iş olanakları oldukça yüksektir. Aile ve tüketim bilimleri bölümünden mezun olan kişiler tüketim ve pazarlamanın olduğu her noktada rahat bir şekilde iş bulabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler özel kurumlarda tüketim hareketlerini analiz ederek takibini sağlarlar.

 Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Aile ve tüketici bilimleri bölümü mezunları özel sektörde ve devlet sektöründe rahatlıkla iş bulabilirler. Devlet kurumunda çalışmak isteyen mezunlar öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girerler. Buradan aldıkları puan ile istedikleri kurumda çalışmaları mümkün.

Haberin Devamı

 Aile ve Tüketici Bilimleri Çalışma Alanları Nelerdir?

 Aile ve tüketici bilimleri çalışma alanları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu bölümden mezun olan kişiler bakanlıklar, okullar, hastaneler, oteller ve özel şirketlerde çalışabilirler.

 Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Türkiye genelinde aile ve tüketici bilimleri bölümü olan tek üniversite bölümü bulunmaktadır. O nedenle Hacettepe Üniversitesi'nde aile ve tüketici bilimleri bölümü bulunmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!