Afedersin Nasıl Yazılır? Afedersin Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Afedersin Nasıl Yazılır Afedersin Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:24

Türkçe ses olaylarının fazla olduğu zengin bir dil olarak ifade edilmektedir. Ses olaylarının ifade edilmek istenen anlamı kuvvetlendirdiği belirtilmektedir. Bazı kelimeler yazılırken ünlü ya da ünsüz harflerin birden fazla kullanıldığı kelimelerde yazım yanlışları sıkça yapılmaktadır. Affedersin nasıl yazılır? Affedersin kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı nasıl olmaktadır? İşte, affedersin kelimesinin yazılışı hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Affedersin kelimesi iki kelimenin bir araya gelerek yazıldığı birleşik bir kelime olmaktadır. Affedersin kelimesi halk arasında sık kullanılan bir kelime olarak ifade edilmektedir. 

 Affedersin Nasıl Yazılır? 

 Affedersin kelimesi anlam olarak herhangi bir kusur karşısında mahcubiyeti belirtmek amacıyla söylenen bir söz şeklinde ifade edilmektedir. Affedersin kelimesi bir nezaket ifadesi olmaktadır. Affedersin kelimesi yazılışı sıklıkla karıştırılan bir kelime olmaktadır. Affedersin kelimesinin doğru yazılışı şu şekilde olmaktadır: Affedersin şeklinde belirtilmektedir. Bu kelimenin Affedersin şeklindeki kullanımı doğru olmamaktadır. 

 Affedersin Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Nasıl? 

 Affedersin kelimesi kişilerin kendilerini affettirmek amacıyla kullandıkları bir kelime olmaktadır. Bu kelime gerek yazı gerek konuşma dilinde yanlış kullanımı fazla olan kelimeler arasında ifade edilmektedir. Affedersin kelimesi söylenirken kişilerin sık yaptığı hata f ünsüzünden birini eksik söylemek olmaktadır. Bu nedenle affedersin kelimesi söylenirken seslerin tam ve doğru olarak çıkarılması gerekmektedir. Türk Dil Kurumuna göre affedersin kelimesinin doğru yazılışı ''affedersin '' şeklinde ifade edilmektedir. Affedersin kelimesi afedersin şeklinde kullanmak yazım yanlışına neden olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!