Adet Sancım Çok Şiddetli Ne Yapmalıyım? Şiddetli Adet Sancısında Ne Yapılır Ve Ne İyi Gelir

Güncelleme Tarihi:

Adet Sancım Çok Şiddetli Ne Yapmalıyım Şiddetli Adet Sancısında Ne Yapılır Ve Ne İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 16:59

Adet sancılarının durumu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Adet sancılarının şiddetli olması durumunda ağrıyı hafifletmek için uygulanabilecek olan bir takım yöntemlerin olduğu söylenebilir. Özellikle; sıcak uygulamaları, hafif yürüyüşler, bitki çayları ve düzenli olarak spor yapılması adet sancılarını hafifleten yöntemler arasında yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Adet ağrısı bacakların üst kısımlarında veya göbek altında görülebilmektedir. Bazı kişilerde adet ağrısı hafif bir şekilde görülürken, bazı kişilerde ise daha şiddetli bir şekilde görülmesi mümkün olmaktadır. Adet sancısını şiddetli geçiren kişilerin ağrılarını hafifletmeleri için ise uygulayabilecekleri bir takım doğal yöntemler bulunmaktadır. 

 Adet Sancım Çok Şiddetli Ne Yapmalıyım? 

 Adet sancıları genel olarak adet görmeden 24 saat önce başlamaktadır. Adet görülmeye başlamasıyla birlikte ise görülen adet sancıları hafiflemektedir. Adet ağrıları sıklıkla evde dinlenerek geçebilmektedir. Ancak çok şiddetli olarak görülen ağrılarda doktora gidilmesi de gerekli olabilmektedir.

  Adet ağrılarını şiddetli bir şekilde geçiren kişilerin sıcak bir banyo yapması veya ağrıyan bölgelere sıcak su torbası ile sıcak uygulamalarının yapılmasının ağrıları hafifletici olduğu bilinmektedir. Adet sancısı ağrılı geçen kişilerin, uyku düzenine özen göstermesi de oldukça önemlidir. Hem adet dönemi öncesinde hem de adet döneminde düzenli bir şekilde uyumak ağrıları hafifletici bir etkiye sahiptir. Ağrılı bir adet dönemi geçiren kişilerin bu dönemi istirahat ederek geçirmeleri son derece önemlidir. Aynı zamanda stresten uzak durulması ve kendilerini üzen ortamlarda bulunmamaları gerektiği ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Doğal bitki çaylarının içilmesi de ağrı kesici bir etkiye sahiptir. Adet dönemlerinde bitki çayları içmeyi ve bol su içmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir. Adet döneminde yapılan yürüyüşler ve hafif sporlar da ağrıyı hafifleticidir. Adet döneminde ve öncesinde de üşütmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Maydanoz suyu içmekte adet ağrılarını kesici bir özelliğe sahiptir. Adet ağrılarının hafif geçmesi için ağrı kesicilerden önce doğal yöntemlerle ağrıların hafifletilmesi tercih edilmelidir. 

 Şiddetli Adet Sancısında Ne Yapılır ve Ne İyi Gelir?

  Şiddetli adet sancısının görülmesi durumunda, hafifletici bazı uygulamaların yapılması gerekmektedir. Adet sancısını hafifletmek için, doğal ve bitkisel yöntemlerin tercih edilmesi ve mümkün olduğunca ilaç kullanılmaması gerekmektedir. Adet sancısına iyi gelen ve hafifletici olan bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Özellikle adet sancısına iyi gelen yiyeceklerin; muz, yulaf, böğürtlen çayı, zencefil çayı, papatya çayı, civanperçemi çayı, maydanoz, yoğurt olduğu söylenebilir. 

Haberin Devamı

 Adet sancısını hafifletici etkileri bulunan yiyecekler, ağrıyı hafifletici olarak kullanılabilmektedir. Özellikle bitki çayları oldukça etkilidir. Adet sancısını şiddetli geçiren kişilerin, ağrılarını hafifletmesi için iyi gelen besinlerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Adet sancıları, özellikle kış aylarında daha şiddetli bir şekilde yaşanabilmektedir. Adet dönemleri özellikle bazı kişiler için daha sancılı ve ağrılı geçebilmektedir.

 Yaşanılan rahim kasılmalarının ağrı şeklinde görülmesi kişinin bu dönemi zor bir şekilde geçirmesine neden olabilmektedir. Adet sancılarını hafifletmek için sıcak uygulamaların yapılması oldukça iyi gelmektedir. Adet sancısıyla birlikte; mide bulantısı, bel ağrısı, ishal, tansiyon düşmesi ve ruh halinde değişiklikler görülebilmektedir. Adet sancısının geçirilebilmesi için, ayaklarınıza ve karnınıza sıcak su torbası koymayı deneyebilirsiniz. Vücudunuzu sıcak tutmanız ağrıları hafifletici bir özelliğe sahiptir. 

Haberin Devamı

 Ilık bir duş almak ve karnınıza masaj yapmak da adet sancısını hafifleten yöntemler arasında yer almaktadır. Ağrıların şiddetinin düşük olması için stresten uzak durmak ve istirahat etmek de oldukça faydalı olmaktadır. Sadece adet döneminde değil hayatın tamamında düzenli beslenmeye özen göstermek ve düzenli olarak spor yapmak da şiddetli adet ağrılarının görülmesinin önüne geçmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!