Adana’ya 300 öğrenci kapasiteli okul ve yurt

Güncelleme Tarihi:

Adana’ya 300 öğrenci kapasiteli okul ve yurt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 09:47

Adana’ya işadamı Kasım Garipoğlu tarafından yaptırılan kız meslek lisesi ve kız öğrenci yurdunun açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Civantayak Mahallesi'ndeki 28 derslikli ve 300 öğrenci kapasiteli lise ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 300 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışında konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eğitim ve öğretimde hayırsever vatandaşların katkısının büyük olduğunu söyledi. Vali Coş, "Çocuklarımızın gelecekte en iyi yerlerde olması için eğitim ve öğretimin kalitesinin yüksek olması gerekmektedir. Bu anlamda devlet vatandaş işbirliğinin en büyük örneğini ise şu an burada yaşıyoruz. Hayırsever Kasım Garipoğlu Ceyhan'da birçok projeye adım atmış ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak açısından gece gündüz demeden yaptırdığı okullarla bizzat kendileri ilgilenmiştir. Kendisine uzun ömür diliyor, daha nice hayırları işler ile hayat serüveninin devam etmesini diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Lisenin açılış kurdelesini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Hayırsever Kasım Garipoğlu ile eşi Sakine Garipoğlu kesti. Vali Coş ve Hayırsever Kasım Garipoğlu sınıfları gezerek öğrencilerle birlikte sıralara oturdu.

Sonra da öğrenci yurdunun açılışı yapıldı. Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Hayırsever Kasım Garipoğlu eşi Sakine Garipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selami, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!