Açık Öğretim Nasıl Yazılır? Açık Öğretim Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Açık Öğretim Nasıl Yazılır Açık Öğretim Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 14:37

Açık öğretim sözcükleri günümüzde pek çok kişinin karşısına çıkıyor. Açık öğretim sözcüklerinin doğru olarak yazılması için araştırma yapılması gerekiyor. Birçok insanın yazım hatası yaptığı Açık Öğretim sözcüklerinin doğru olarak nasıl yazıldığı arama motorlarında tüm detaylarıyla araştırılan bir konudur. Açık Öğretim nasıl yazılır? Açık Öğretim kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Açık öğretim sözcükleri en çok yazım yanlışı yapılan sözcük grupları arasındadır. Pek çok kişi birleşik yazarak büyük yazım hataları yapabiliyor. Açık öğretim TDK'da ayrı olarak yazılması gereken bir kelimedir. 

 Açık Öğretim Nasıl Yazılır? 

 Sözcüklerin tamamı belirli kurallar içerisinde kullanılabiliyor. Cümlelerde anlamlar oluşturan kelimelerde yazı hataları yapılması, anlamların kaymasına neden olabiliyor. Anlam bozulmalarını önlemek için sözcük türlerini doğru yazmak gerekiyor. Açık öğretim sözcüğünün nasıl yazıldığını bilmeyenler birçok konuyu ele alarak doğru yazım şekillerine ulaşmak istiyor. Açık öğretim sözcükleri ayrı olarak cümle içerisinde kullanılması gereken bir kelimedir. 

 Açık Öğretim Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

Haberin Devamı

 TDK'da belirtilen tüm bilgiler doğru olarak kullanılmalıdır. Açık öğretim gibi önemli sözcük türlerinin doğru yazılışlarına TDK üzerinden ulaşmak mümkündür. Açık öğretim kelimesi, "açıköğretim" şeklinde birleşik yazılmaması gerekiyor. Ayrı olarak yazılması gereken ve belirtilen kurallar çerçevesi içerisinde kullanılması gereken bir sözcüktür. Hem anlamı hem de yazılış türü bakımından yanlış kullanılmaması gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!