Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 02:56

Konuşma dilinde insanlar sürekli atasözlerine başvururlar. Söylenen atasözlerini anlamak için içeriğinin bilinmesi gerekir. Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözü de bunlardan bir tanesidir. Peki, Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözü ne amaç ile kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Günlük hayatta Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözü sıklıkla kullanılır. Atalarımızdan bize miras kalan bir atasözü olan Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözü insanlar tarafından da sıklıkla merak edilmekte ve anlamı araştırılmaktadır.

 Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Türk Dil Kurumuna göre Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözünün anlamı, kötü durumlar yaşamış kişiler, benzer şekilde kötü durumlar yaşadıkları için artık bunlardan çok fazla etkilenmezler şeklindedir. Bir diğer anlamı ise şu şekildedir; pek çok farklı sorunla karşılaşmış ve başarı ile bunların üstesinden gelmiş kişiler, yeni bir sorun ile karşılaştıkları zaman bu zorlukları da atlatabilirler şeklindedir.

 Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Bununda üstesinden geliriz, acı patlıcanı kırağı çalmaz.

 Cümlede kötü deneyimler yaşamış ve bunların altından başarı ile kalkmış olan kişi yeni bir kötü durumdan da kolaylıkla çıkabileceğini dile getirmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!