AÇEV’e uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

AÇEV’e uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 12:43

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), genç kız ve kadınlara yönelik yürüttüğü okur yazarlık ve destek faaliyetleri nedeniyle New York’ta EMPower Vakfı’nın ‘Champions of Youth’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Empower (Emerging Markets Foundation) gelişmekte olan ülkelerde risk altında bulunan gençlik gruplarına yönelik çalışmalar yürüten uluslararası bir vakıf. Fon sağladığı ülkelerde yerel sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor ve gençlerin verimli ve sağlıklı bir yetişkinliğe geçiş süreçlerine destek verecek projelere kaynak sağlıyor. EMpower her yıl, gelişmekte olan ülkelerde kendi misyonu doğrultusunda çalışmalar yürüten kurumları ‘EMPower Champions of Youth’ ödülü veriyor.

EMPower risk altında bulunan gençlerin hayatında önemli değişimler sağlayan örnek projelere verdiği bu ödüle 2013 yılında AÇEV’i layık gördü. 17 Nisan Çarşamba günü New York’da dördüncü kez düzenlenen törende EMPower adına ödülü Fidelity Yatırım’dan tanınmış finansçı John Carlson AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel’e verdi. Göksel;  “EMPower ile uzun soluklu bir işbirliği çerçevesinde yürüttüğümüz projeler ile genç kız ve kadınlarımızın hayatında önemli farklar yarattığımıza inanıyor, bu ödülleri çalışmalarımızı teşvik etmesi bakımından çok önemli buluyoruz. Vakfımızı ödüle layık gördüğü için EMPower’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CNBC’de finans programları sunan Tim Seymour’un yönetiminde düzenlenen törende ayrıca The Shepherd’s Gift Foundation aracılığıyla sosyal sorumluluk projelerine destek veren ve Hamdi Ulukaya tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuş bulunan Chobani Şirketi de ödül aldı.

Açev’de Oku Yaz

AÇEV, EMPower işbirliği ile 2008 yılından bu yana genç kadınların güçlenmesi için çeşitli projeler yürütüyor. Bu kapsamda bugüne kadar Güneydoğu’da (Mardin ve Diyarbakır’da) yaşayan ve eğitim hakkından yararlanamamış 14-24 yaş arası genç kadınlar için günlük yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde işlevsel okuryazarlık, temel matematik becerileri ve kadın destek eğitimleri verildi. Eğitimlere katılan genç kadınlar haklarıyla ilgili olarak bilgilendirildi, ilköğretime başlamak isteyenlere destek sağlandı ve kendi kariyer planlamalarına yardımcı olacak şekilde meslek tanıtımları yapıldı.

Haberin Devamı

Ayrıca, EMPower bu işbirliği kapsamında AÇEV’e web tabanlı bir okuryazarlık programı olan ‘AÇEV’de Oku Yaz’ Projesi için kaynak sağlayan kurumlardan biri oldu. Bu proje ile mobilitesi ve zamanı kısıtlı olan ve yüzyüze eğitimlere katılamayan genç kadınların okuryazarlık eğitimlerinden yararlanması sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!