Aç Ne Yemez Tok Ne Demez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Aç Ne Yemez Tok Ne Demez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 02:37

Atasözleri geçmişten günümüze gelmiş olan kalıplaşmış, öğüt içerikli cümlelerdir. Eskiler tarafından bize aktarılmıştır. Bu sözler sayesinde eskilerin deneyimlerinden faydalanırız. Aç ne yemez tok ne demez sözü de bunlardandır. Peki, aç ne yemez tok ne demez atasözünün anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Aç ne yemez tok ne demez atasözü bir insanın varlığına göre durumlara farklı tepki verdiğini belirtmektedir. Her insanın maddi durumunun farklılığı olaylara farklı baktırmaktadır.

 Aç Ne Yemez Tok Ne Demez Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Aç ne yemez tok ne demez atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: " Yoksul kişi ihtiyaç duyduğu şeyin en kötüsüne bile razı olur; iyisini, kötüsünü arayacak durumda değildir. Oysa varlıklı kişi için durum farklıdır, o her zaman daha iyisini ister, en güzel şeylerde bile bir kusur bulur, beğenmezler. İnsanların kararlarını içinde bulundukları durumlar belirler". Buradan çıkaracağımız mana insanların hayat konforu, parası arttıkça kibirlerinin arttığı aynı zamanda da tevazuların azaldığı yönündedir.

Haberin Devamı

 Aç Ne Yemez Tok Ne Demez Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Bu atasözümüzün cümle içinde kullanımını şu şekilde örneklendirebiliriz: Durumu iyi oldukça, parası çoğaldıkça aç ne yemez tok ne demez haline büründü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!