79 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 79 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

79 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait 79 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 03:07

Trafikte kullanılan bütün motorlu taşıtların ön ve arka taraflarında bulunan metal levhalar plaka adını alır. Plakalar üzerinde yer alan iki basamaklı sayılar ise plaka kodu olarak ifade edilir. Plaka kodları ülkemizdeki 81 ilin her birinde özel olarak farklılaşmış sayılardır. Bu sayılar sayesinde trafiğin işleyişi kolay bir hale gelir. Peki 79 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 79 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir? Sizler için 74 plaka koduna sahip ilimizi bularak bütün detaylarını derledik.

Haberin Devamı

Plaka kodları plakalar üzerinde ilk başta yer alırlar ve iki haneden oluşmuş durumdadırlar. Bu kodlar her şehre özgü olarak farklılaşırlar. Bu sayede trafikte kullanılan hangi araç hangi şehre aitmiş kolay bir şekilde anlaşılır.

 79 Plaka Nerenin Plaka Kodu ve Hangi Şehre Ait?

 Ülkemizdeki 81 ilin her biri kendine özel olarak belirlenmiş plaka koduna sahiptir. Bu kodlar il il değişen iki basamaklı sayılardır. Plaka kodlarını oluşturan sayıların değerleri 01 - 81 arasında değişkenlik gösterir.

 Ülkemizde belirli bir tarihten önce şehir olma hakkı kazanmış illerimizde kullanılan plaka kodları, şehir isimlerinin alfabetik bir şekilde sıralanması sonucu oluşturulmuş durumdadırlar. Bazı illerimiz ise belirli bir tarih sonrasında şehir olarak kabul edildikleri için bu alfabetik sıralamaya dahil edilmemişlerdir. Eski ilçelerin oluşturduğu bu illerin plaka kodları sırayla liste sonuna ekleme yapılmasıyla oluşturulmuştur.

Haberin Devamı

 79 plaka koduna sahip olan ilimiz de daha sonradan şehir olma özelliği kazanan yerlerdendir. 79 plaka kodu Kilis iline aittir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!