7113 nitelik kodu nedir? KPSS 7113 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

7113 nitelik kodu nedir KPSS 7113 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 05:13

Devlet kurumlarından herhangi birinde memur olarak çalışmak için bu kuruma KPSS puan ile atanmak gerekir. Bazı kurumlarda sözleşmeli personel olarak çalışılsa da kadrolu olarak çalışmak için yeterli bir KPSS puanı ve kurumun belirttiği özel nitelik kodlarını yerine getirmek gerekir. KPSS 7113 kodu nedir, istenen özellik nedir, tüm detayları derledik

Haberin Devamı

Atanmak isteyen adaylar meslek ve atanmak istedikleri kuruma göre nitelik kodlarını mutlaka öğrenmeleri gerekir. Bu kodlar sayesinde doğru tercih yaparlar. Eğer bu niteliği taşımıyorsa bireyin tercihi geçersiz sayılır.

 KPSS 7113 Nitelik Kodu Özel Şartı Ne İşe Yarar?

 ÖSYM, her sınav sonrasında bir tercih kılavuzu yayımlar. Bu kılavuz her sene özel olarak yeniden yayımlanır. Kılavuzda bulunan her bir kodun açıklamaları da verilmektedir. Bu kodlar tercih sırasında tercih edilecek kurumun özel şartlar listesinde yer alır. 7113 kodu da KPSS özel şart kodlarından bir tanesidir. KPSS 7113 nitelik kodunun özel şartı en az D seviyesi İngilizce bilmektir.

 Adayın başvuracağı kurum İngilizce şartını sunmaktadır. Eğer birey yeterli seviyede İngilizce bilmiyorsa tercih sonrası yapılacak olan mülakatlarda elenebilir. Ayrıca bu kodu sağlayabilmek için tercih kabulü sonrasında istenen sertifika, belge ya da diploma kuruma sunulur. Bu belge sayesinde 7113 nitelik kodunun özelliği olan yeterli seviyede İngilizce bilmek şartının gerçekleştirildiği gösterilir ve tercih geçerli sayılır. Eğer kadro için puan ve 7113 İngilizce bilmek şartı gerçekleştiriliyorsa tercih yapılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!