64 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 64 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

64 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait 64 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 02:46

Plaka kodları, plakalarda kullanılan iki basamaklı sayılardır. Plakaların en başında yer alan bu iki basamaklı sayılar her il için ayrı ayrı belirlenmiş olan kodlardır. Peki 64 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 64 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir? Sizler için 64 plaka koduna sahip ilimiz ile ilgili bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Plaka kodu, ülkemizdeki 81 ilin her birinde farklı olan sayılardır. Bu sayılar illere göre değişkenlik gösterdiklerinden trafik işlemlerinde herhangi bir karışıklığın veya karmaşanın oluşmasına engel olan trafiğin düzenlenmesine yardımcı olan kodlardır.

 64 Plaka Nerenin Plaka Kodu ve Hangi Şehre Ait?

 Ülkemizdeki 81 ilin her birinde farklı bir plaka kodu geçerlidir. Bu sayede trafik işlemlerinde herhangi bir karışıklık olmasının önüne geçilir. Plaka kodları il il değişse de ilçe ilçe değişmezler. Yani bir ilin plaka kodu neyse o ilin bütün ilçelerinde de aynı plaka kodu kullanılır.

 64 plaka kodunun ait olduğu ilimiz Uşak ilidir. Uşak ilinin bütün ilçelerinde 64 olan plaka kodu kullanılır. Trafikte 64 plaka koduna sahip araçların hepsi Uşak iline kayıtlıdır. Bir ilin plaka kodu ayrıca o ilin posta kodunu oluşturan ilk iki hane ile de aynıdır. Plaka kodları genellikle il isimlerinin alfabetik bir şekilde sıralanması sonucu oluşturulmuş numaralardır. Ancak Türkiye'de sonradan il olan bölgelerimiz vardır ve bu bölgelerdeki plaka kodlarında bu sistem uygulanmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!