56 yılda 300 bin burs

Güncelleme Tarihi:

56 yılda 300 bin burs
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 13:18

Türk Eğitim Vakfı (TEV), cumhuriyetin 100’üncü yılını, TEV yöneticileri, bağışçıları ve bursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşen bir etkinlikle kutladı. Bağışçıların, TEV bursiyerlerini daha yakından tanıma imkânı da bulduğu davet, Erol Evgin’in sevilen şarkılarını seslendirdiği özel bir konserle sona erdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşen etkinlikte TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, “Cumhuriyet’in bir sonraki yüzyılına daha da güçlü girebilmesi sadece ve sadece eğitimle mümkün. Çünkü cumhuriyet bir aydınlanma projesi. Atatürk’ün Türkiye için çizdiği yol hâlâ tek geçerli yol; zira aklın ve bilimin yolu. Cumhuriyet’in ikinci asrına girerken bu yoldan asla şaşmamalıyız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve istikbâl vadeden, zihinleri aydınlık gençlerimize sahip çıkmaya ve onlara destek olmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

56 yılda 300 bin burs
300 BİN BURSİYERE UMUT IŞIĞI OLDUK
Eski TEV bursiyeri olan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş da “En büyük yatırımın insana yapılan yatırım ve Türkiye’nin en büyük sorununun da fırsat eşitliği olduğunu bilerek, 56 yıldır verdiği 300 bin farklı bursla gençlerimize ve ailelerine umut ışığı olduk. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, cumhuriyeti yeni yüzyıllara ve daha da ileri taşıyacak gençleri yetiştirmek vakfımızın en önemli misyonudur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TEVİTÖL Mezunu ve Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Üstün Başarı Bursiyeri Sinem Korkmaz ise duygularını şöyle özetledi: “Bugün, Mustafa Kemal’in manevi mirası olan ilim ve akla tutunmuş bir genç kadın olarak karşınızdayım. Eğitim hayatının en önemli zamanları TEV ile geçmiş olan bu cumhuriyet gencini, beni, her zaman yanımda olan ve destekleyen ailemden hemen sonra sizler yetiştirdiniz. Sadece beni değil binlerce genci yetiştirmeye devam ederek ülkemizin geleceğinin aydınlanmasını sağlıyor, yarınlarımızı var edecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını sağlayacak bizlerin yanında oluyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!